DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari idén végképp beállhat Leclerc mögé

A Scuderia úgy kezdi 2020-at, hogy nem hirdet elsőszámú pilótát csapaton belül. Ugyanakkor egyre több vélemény szerint a stabilan fejlődő Leclerc egyre inkább kiszorítja majd Sebastian Vettelt.

2018 után 2019 sem úgy sikerült a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, mint ahogy tervezte, de amíg előbbi évadban inkább csak saját vezetői hibái miatt főhetett a feje, tavaly már alapvetően változott meg a helyzete csapaton belül is. A fiatal és agilis Charles Leclerc nem volt hajlandó beállni második számú pilótának és gyorsan a fejére is nőtt.

A nyári szünet után pedig a monacói egyértelműen szárnyalni kezdett, zsinórban két futamgyőzelmet aratott az addig még nyeretlen Ferrarival, miközben Vettel csak Szingapúr környékén talált magára. Az év végi összesítésben is több pontot szerzett, mint rutinos német csapattársa.

Nagy tűzijáték várható a két Ferrari-pilóta között idén is... valóban Leclerc simán lehagyja Vettelt?


Johnny Herbert szerint nem is kérdéses, mi következik ezek után a vörösöknél. „Láthatjuk, hogy Charles-ban megvan az a képesség, hogy bármilyen szituációra jól reagál. Már tavaly is komoly nyomás alatt kellett versenyeznie, ám az eddigi karrierje során megélt helyzetekhez képest sokkal nagyobb nyomást is remekül kezelte. Nem véletlenül jelentkezett ilyen sok, kiváló versennyel” – idézi Herbertet a Gpblog.com szakportál.

„Sebastian sem éppen segítette saját helyzetét, például azzal, amit Brazíliában tett. A Ferrari egy ideig valószínűleg bizonytalan lesz a csapaton belüli szituáció miatt, mert Vettel elméletileg még mindig a csúcson van [bár például Martin Brundle szerint is túl van már azon], Charles viszont hétről hétre erősebbé válik, úgyhogy nagyon gyorsan eléje kerül a rangsorban. A Ferrarin belül az őrségváltás már a küszöbön áll” – tekintett előre az egykori F1-es versenyző. Ez viszont Vettel karrierjének könnyen véget is vethet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: