DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Még most is tanulhatok Vetteltől, aki hihetetlenül profi

Előrébb végzett a bajnokságban, több győzelmet aratott, mégis úgy gondolja Charles Leclerc, hogy rutinos német csapattársa professzionalizmusából csak tanulhat. 2021-ben bajnok akar lenni.

Egy éve a Scuderia még nyíltan kijelentette, hogy egyértelműen Sebastian Vettelt részesítik előnyben csapaton belül, miközben 2019-ben Charles Leclerc legfőbb feladata a tanulás lesz. A folyamat azonban felettébb gyorsan sikerült az ifjú monacóinak, az év nagyobb részében gyorsabbnak mutatkozott a tapasztalt németnél és végül a bajnoki összesítésben is legyőzte.

Az évad második felére némi ellentét bontakozott ki, ami a Brazil Nagydíjon történt ütközésükben csúcsosodott ki. Mindketten állítják, nincsenek rossz viszonyban. „Tényleg nagyon sokat tanultam Sebastiantól. Elképesztő profizmussal dolgozik, egészen mély részletekig is leás, ezzel egy időben pedig igazán kedves személyiség” – ecsetelte véleményét Charles Leclerc, aki többéves szerződést kötött nemrég a Ferrarival a 2020 utáni időszakra, így erősen lecsökkentve annak esélyét, hogy Lewis Hamilton a vörösökhöz igazoljon.

Vettel az év utolsó harmadában többször is tudott villantani


„Nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Persze, a pályán időnként összekülönböztünk, de ezekből is tanultunk és remélhetőleg sosem történik meg hasonló, mint ami Brazíliában. Úgy vélem, elég érettek vagyunk ahhoz, hogy megfelelő közös munkát végezhessünk az autó minél jobb fejlesztése érdekében.”

„Most is azt mondom, hogy a módszerből, ahogy a mérnökökkel és a csapattagokkal együtt dolgozik Vettel, abból rengeteget tanultam és továbbra is ezt szeretném tenni. Időnként csak annyit tettem, hogy odamentem és egy órán keresztül hallgattam, ahogy egy edzést kielemez, nagyon nagyon érdekes.”

A monacói nem idén várja az igazi áttörést, hanem jövőre. „Úgy gondolom, 2020 nagyon fontos év lesz, ahol a csapatok elképesztő összegeket költenek majd fejlesztésre, mivel 2021-től már jön a költségvetési sapka. A lehető legjobban igyekszem felkészülni 2021-re, nagy évünk lehet. Remélem, sikerül a legjobb munkát végezni, hogy jövőre képes legyek megnyerni a világbajnoki címet” – tekintett előre Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: