DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari nem is akarja Hamiltont ráereszteni Leclerc-re?

Bár jó eséllyel rengeteg rajongó és szakértő szívesen venné, ha Lewis Hamilton egy csapatba kerülne valamelyik kitűnő kihívójával, az eddigi tapasztalatokat látva ezt az érintett istállók nem akarják.

A modern Formula-1-ben legtöbbször nem szerencsés, ha két dudás egy csárdában játszik és nincs egyértelmű hierarchia istállón belül. Nem is olyan nagyon régen volt erre példa, amikor 2007-ben a McLaren-Mercedes azért vesztette el a világbajnoki címet, mert Fernando Alonso és Lewis Hamilton egymástól vett el pontokat, miközben a nyolcas pályán beúszva belopakodott eléjük Kimi Raikkönen és minimális különbséggel bajnok lett.

Hosszú hetek óta köztudott (a pletykákat mindkét fél megerősítette), hogy Hamilton és a Ferrari tárgyalásban állnak egymással. A tét egy esetleges, 2020 utáni szerződés lenne, de a dolgok azóta nagyot változtak. A Scuderia 2024 végéig szóló szerződést írt alá Charles Leclerc-rel, egyértelműen jelezve ezzel, hogy hosszú távon a fiatal monacóira építenék fel a gárdát. Ráadásul a Mercedesen kívül, jó eséllyel a dinamikusan fejlődő Red Bull-Hondával is meg kell majd küzdenie a vörösöknek.

Ebben az esetben viszont Lewis Hamilton érkezése inkább zavart okozna, így Karun Chandhok úgy véli, a vörös istálló nem fog kockáztatni. „Nem hinném, hogy Lewis a Ferrarihoz menne így, hogy Leclerc 2024-ig aláírt. Kötve hiszem, hogy a Ferrari egymásnak eresztené Lewist és Leclerc-t, nemigen gondolom, hogy ez megtörténhet” – idézi az egykori F1-es pilótát a Gpfans.com szakoldal.

A Ferrari öngólt lőne, ha Hamiltont odahozná Leclerc mellé?


„Látnunk kell, hogy a Formula-1 kemény üzlet, bár néha különös dolgok is történnek. De ezzel a bejelentéssel a Ferrari egyértelműen elkötelezte magát Leclerc mellett, rá építik a jövőt. Miért akarnának egy vitákkal teli szezont azzal, hogy két elsőszámú pilótát szerződtetnek?”

„Már csak Lewison múlik, hogy marad-e a Mercedesnél. Rengeteg sikert értek el közösen és rettentően boldog ennél a csapatnál, ahogy azt mindannyian láthatjuk is. Kész kasszasiker lenne Leclerc-t és Hamiltont egy csapatnál látni, ugyanez a helyzet Hamilton és Verstappen között is. De nem mindig kaphatjuk meg azt, amit szeretnénk.”

„Vettelt sem szabad még végleg leírni, nem hinném, hogy a Spanyol Nagydíjig döntés születne a jövőjéről, majd Monza környékén. Attól függ minden, hogyan teljesít idén. Tavaly is láthattuk, hogy amint javult az autó, Sebastian is visszajött a meccsbe. Oroszországban a régi Vettelt láthattuk, de említsük meg a kiváló pole-pozíciós körét Japánban, vagy az Austinban és Brazíliában teljesített remek időmérő edzését is. A tempója még megvan, a kérdés, hogy van-e benne még elég tűz az ifjú Leclerc ellen” – fogalmazott Chandhok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: