DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton csak zavart akar kelteni a Ferrarinál a tárgyalásokkal?

Többen is úgy gondolják, Lewis Hamilton nem is akar a Ferrarihoz szerződni, csak problémákat szeretne okozni a riválisnál tárgyalásaival. Az ügyben kívülálló Red Bull főtanácsadója nem ért egyet.

November óta gyakori beszédtéma volt a sajtóban, hogy a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton találkozott a Scuderia vezetőivel és tárgyaltak egy esetleges, 2021-től életbe lépő kontraktusról. A megbeszélések megtörténtét azóta mindkét részről megerősítették (a pilóta és Mattia Binotto csapatfőnök is).

A Motorsport-Total.com szakoldal újságírója azt vetette fel, hogy ez csak egy komoly figyelemelterelés és zavarkeltés Toto Wolff és Hamilton részéről, aki valójában nem is tervez eligazolni a domináló Mercedestől, viszont még inkább megkeverheti a legfőbb riválisnak tartott Ferrari belső egyensúlyát, ami a két pilóta, Vettel és Leclerc közötti szembenállás miatt egyébként is elég ingatag.

Hamilton csak meg akarja bontani a Ferrari ingatag egyensúlyát, vagy tényleg az olaszokhoz kíván szerződni?


A Red Bull főtanácsadója egyáltalán nem osztja ezt a véleményt, szerinte igenis megvan az esélye annak, hogy jövő év végén Lewis Hamilton váltani fog és beteljesíti régi vágyát, hogy a vörös istállóhoz szegődjön. Igaz, nem lenne könnyű dolga, mivel a Ferrari már hosszú távon elkötelezte magát Charles Leclerc mellett, a múlt héten jelentették be, hogy 2024-ig meghosszabbították a fiatal monacói kontraktusát.

„Hogy egyetértek-e azzal, hogy Hamilton csak zavart akar kelteni a Ferrarinál? Nem, nem hiszem. Ezek a tárgyalások valóban arról szólnak, hogy milyen új szerződést köthet. Amikor Lewis megkezdte az egyeztetéseket a Ferrarival, egészen biztos, hogy pénzügyi megfontolások is vezérelték” – idézi Helmut Markót a Motorsport-Total szakportál.

„A Formula-1-et teljesen átszövi a politika, egyáltalán nincs kizárva az, hogy 2021-ben a Ferrarinál köt ki Lewis, biztosan erősen fontolgatja a váltást” – tette hozzá a főtanácsadó. Az mindenesetre igen valószínű, hogy az a tény, hogy a vetélytárssal komoly tárgyalásokat folytat a világbajnoki címvédő, alaposan felverheti eddig sem alacsony árfolyamát egy új szerződés megkötésekor, akár átigazol a Ferrarihoz, akár marad a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: