DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Bárkit képes vagyok legyőzni

A gyenge szezon ellenére nem csökkent Sebastian Vettel harci szelleme. Úgy gondolja, továbbra is képes bárkit legyőzni csapaton belül, nem fél a csatározástól. Ha nyerni akar, nem is tehet másképp.

A Red Bullnál egyszer már láthattunk hasonló mélyrepülést az akkor már négyszeres világbajnok némettől, a zsinórban szerzett négy összetett győzelem után ugyanis 2014-ben elég harmatos szezonja következett. Új csapattársat kapott Daniel Ricciardo személyében, aki első évében rögtön alaposan elpáholta a meggyengülő Red Bull-lal siker nélkül maradó Vettelt.

A német el is fogadta a Ferrari ajánlatát, ahol gyorsan magára is talált, rögtön (a továbbra is domináló Mercedesek ellenére) három futamgyőzelemmel érzékeltette, hogy nem felejtett még el vezetni. Idén a Scuderiánál is hasonló problémát kellett átélnie, az aerodinamikai hiányosságokkal és az új, fiatal csapattárssal meggyűlt a baja, vereséget is szenvedett istállón belül. Volt, hogy első mérgében a rádión a V12-es motorokat kívánta vissza.

Vettel most is úgy véli, képes elbánni Leclerc-rel csapaton belül


Ő maga is érzi a párhuzamot az öt évvel ezelőtt átéltekkel, de továbbra is magabiztosan állítja, van visszaút. „Nem érzem, hogy probléma lenne, ha egy csapattárs komoly konkurenciát jelent. Értem én, hogy a külső szemlélők rögtön a 2014-es fiaskó megismétlődésére gondolnak. Én viszont azt is tudom, hogy azért vesztettem Daniel ellen, mert rengeteg minden együttesen nem úgy alakult, ahogy reméltük” – ecsetelte véleményét Sebastian Vettel a Motorsport-magazin hasábjain.

„2014-ben nem volt célom minél több dobogós helyet, illetve ötödik helyezéseket szerezni, futamokat akartam nyerni. Eléggé különbözött a hozzáállásom Danieléhez képest, de tény, az az év igen rosszul sikerült. Azt sem mondhatnám, hogy folyamatosan peches lettem volna. Az igaz, hogy sokszor voltam lehangolt, az autó nem akart úgy működni, ahogy kellett volna, ez pedig igencsak torzította a képet.”

A Ferrarinál már sokkal inkább építenek Charles Leclerc-re, de Vettel még mindig úgy érzi, ha összeállnak a dolgok, mindenkinél jobb lehet. „Változatlanul biztos vagyok abban, hogy akárkit képes vagyok legyőzni csapaton belül, aki a Ferrarinál vezet. Nem félek a konkurenciától. A fordítottja lenne a nagyobb gond. Ha egy versenyző győzni akar, nem félhet a belső kihívóktól, ez a két dolog nem férne össze” – mutatott rá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: