DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari egyértelműen Leclerc-re épít

Hosszú távú, stabil jövőt épít a Scuderia a huszonkét éves monacói tehetségre. Mindkét fél kölcsönösen elégedett a közös munkával, de vajon mi lehet Sebastian Vettel jövője ezek után?

A következő öt szezont is egészen biztosan a Ferrari kötelékében tölti majd Charles Leclerc, aki már idén is megvillantotta oroszlánkörmeit. Csapaton belül gyorsabbnak és megbízhatóbbnak bizonyult a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnél és a vörös istálló ezzel a szerződéshosszabbítással kvázi vezérpilótát is választott a gárdánál, bár hetek óta azt kommunikálják, hogy egyenlő eséllyel indulhat a két versenyző… legalábbis az első öt futamon.

Leclerc az első élpilóta, aki 2021-re is szerződéssel rendelkezik (sőt, egészen 2024 végéig). „Nagyon boldog vagyok, hogy huzamos ideig a Scuderiával maradok. Egy álom vált valóra idén, hogy a Formula-1 legnagyszerűbb csapatában versenyezhetek. Alig várom, hogy még mélyebbé váljon a kapcsolatom az istállóval az izgalmas 2019-es szezon után. Már most óriási várakozással tekintek a következő év elé” – idézi Charles Leclerc-t a Gpfans.com szakportál.

A Ferrarinál nem titkoltan Leclerc-rel képzelik el a jövőt


A csapatfőnök is elégedett a tető alá hozott új szerződéssel. „Hosszú távú, stabil jövőt biztosítunk Charles-nak Maranellóban, ráadásul az állandóság előnyt jelent majd az egy év múlva érkező, új szabályok miatt is. Az idei évben, ahogy versenyről versenyre haladtunk, úgy vált egyre egyértelműbbé a döntés, miszerint további öt évvel megtoldjuk Leclerc szerződését. Ez is világosan mutatja, hogy Charles-nak és a Scuderiának stabil, közös jövője van” – nyilatkozta Mattia Binotto.

„Charles 2016 óta része a Ferrari-családnak és büszkék vagyunk arra, hogy akadémiánk egyik tagja ilyen eredményeket képes elérni. Örömmel vesszük, hogy az elkövetkezendő jó néhány évben is velünk lesz és biztos vagyok abban, hogy ő írja majd istállónk aranykönyvének következő oldalait” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ezzel viszont nagyjából az is eldőlt, hogy Sebastian Vettelnek kivételesen nagyot kell alkotnia 2020-ban ahhoz, hogy ne második számú pilótaként számítsanak rá, ebbe a szerepkörbe ugyanis nem valószínű, hogy egy négyszeres világbajnok könnyedén belenyugodna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: