DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az olasz sajtó Ferrari-belháborúról ír

Vajon mi lesz jövőre, amikor a Ferrari tényleg esélyes lehet, ha már most ilyen a kapcsolat Vettel és Leclerc között, amikor egyáltalán nem a világbajnoki cím a tét? Mattia Binotto komoly feladat előtt áll.

A hírhedten kritikus olasz sajtó is állást foglalt a hétvégén, Szocsiban látott Vettel-Leclerc ügyben - úgy látják, hogy széthúzás, sőt, már-már háborús helyzet van a Ferrarin belül, ami abszolút nem tesz jót az istállónak.

A La Stampa csak arról ír, hogy bár a Ferrari verhetetlennek tűnt az Orosz Nagydíj feléig, ám Sebastian Vettel technikai hibája és az emiatt érkező virtuális biztonsági autó a Mercedes kezére játszotta a győzelmet, a La Gazzetta dello Sport már arról számol be, hogy a vereség csak egy dolog: "Maranellónak sürgősen meg kell oldania a két versenyzője kapcsolatát."

war



A Corriere dello Sport ennél is tovább ment: "Nyílt háború Vettel és Leclerc között! Az 'öreg' Vettel büszke tökéletességgel válaszolt a fiatal Leclerc növekvő arroganciájára. Leclerc-nek minden joga megvan ahhoz, hogy harcoljon a győzelemért, ahogy Vettelnek is ahhoz, hogy harcoljon az ötödik vb-címért. Az már kevésbé érthető, hogy Maranello miért nem húzza meg a vonalat és előzi meg a vitákat a pilótái között."

A Tuttosport szerint "mérgező a légkör a Ferrarinál és bár az autó gyors, a csapat nagy árat fizet a versenyzői széthúzásáért - Mattia Binottónak muszáj végre felállítania egy világos stratégiát". A Corriere della Sera feltette azt a kérdést, hogy "ha már most ilyen a kapcsolat Vettel és Leclerc között, amikor nem a világbajnoki cím a tét, akkor mi lesz jövőre, amikor a Ferrari helyzetbe kerülhet?"

Végezetül a La Repubblica Vettelt dicsérte, az agresszivitását és a sebességét, de megjegyezte, hogy két ilyen pilóta együtt nem mindig a kívánt eredményeket hozza...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: