DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Simán megnyerhettük volna a versenyt

A Mercedes elhibázta Lewis Hamilton stratégiáját Szingapúrban, így nemhogy a győzelmet, de még a dobogós helyet is elvesztette. A brit nem szidja csapatát, akik azért Bottast mögötte tartották.

A szombati időmérő után vasárnap még nagyobb meglepetést tartogatott a Ferrari Szingapúrban, a pole-pozíciót követően ugyanis egy szépen felépített stratégiának köszönhetően kettős győzelmet arattak a vörösök. Az utóbbi hónapok formáját látva nem kis meglepetésre, Sebastian Vettel nyert futamot 392 nap szünetet követően.

A rajt után jó ideig a második helyen autózó Lewis Hamilton nagyon sokáig kint maradt a pályán a lágy gumikkal, közben a riválisok a keményebb, de jóval frissebb keverékkel teoretikusan elé kerültek. Vettel után Max Verstappen is jócskán az ötszörös világbajnok elé került és még Valtteri Bottas is ugyanígy tett volna, őt azonban a Mercedes egy csapatutasítással szándékosan lassabb haladásra kérte, hogy legalább ő ne kerüljön Hamilton elé. A finn a megszokott módon engedett a csapat kérésének és maradt a brit mögött.

Végül nem is sikerült visszakapaszkodnia Hamiltonnak a dobogóra, a végén komoly csatába bonyolódott Max Verstappennel, de a Red Bull-Honda a kopottabb gumikon is bőven elég volt ahhoz, hogy maga mögött tartsa az összetettben így is hatalmas előnnyel vezető brit ászt.

A Ferrari az élre került a fejlesztési versenyben?


„Tudtam, hogy meg kéne tennünk az elévágást, már a délelőtti megbeszélésen is tudtam és erről beszéltem. Azt kértem, hogy vállaljuk be ezt a rizikót, de a vezetés nem akarta. De csapatként együtt veszítünk és együtt nyerünk. Ezt a békát most le kell nyelnünk, nagyon fájdalmas, de úgy gondolom, hogy ma simán győzhettünk volna. Mégsem sikerült” – magyarázta Lewis Hamilton a Sky Sports interjújában.

A címvédő a Ferrari tempójától is elkezdett tartani, mivel a Scuderia fejlesztései látványosan beváltak Szingapúrban és immáron minden típusú pályán nagyon veszélyesek. Úgy érzi, csapata kicsit elaludt és ideje lenne újra komolyabban odalépni a fejlesztések terén.

„Úgy tűnik, hogy ebben a pillanatban a Ferrari éhesebb, mint mi, erre pedig gyorsan lépnünk kell. Még mindig mi vagyunk a legjobb csapat, de azonnal véget kell vetni a láblógatásnak és újra nekifeszülni. Rendet teszünk magunk között és a következő versenyen nagyot csatázunk majd riválisainkkal” – fogalmazott Lewis Hamilton, aki negyedik helye ellenére is 65 pontra növelte előnyét Valtteri Bottasszal szemben. Ráadásul azt látva, hogy az elméletileg Hamilton ellen a világbajnoki címért harcoló finnt ilyen egyértelműen csapattársa mögé parancsolták a futamon, nem nagyon van miért aggódnia a britnek lehetséges hatodik világbajnoki címét illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: