DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton nem érti, honnan vette Leclerc hirtelen a tempóját

Charles Leclerc az új fejlesztéseknek tudja be váratlan, szingapúri pole-pozícióját, Hamilton nem érti, honnan szedte a Ferrari ezt a gyorsulást, Vettel pedig kicsit bánkódik utolsó gyorsköre miatt.

Spa és Monza után Szingapúrban sem talált legyőzőre a kvalifikáción Charles Leclerc. „Hihetetlenül boldog vagyok a pole-pozíció miatt. Többször is úgy éreztem, hogy elveszítem az uralmat az autó felett, de végül mindig sikerült visszanyernem az irányítást és befejezni a gyorskört, végül első rajtkocka lett belőle. Úgy jöttünk ide, hogy egy számunkra nagyon nehéz pályára érkezünk, de elképesztő munkát végzett a csapat.”

„Hoztunk új fejlesztéseket az autóra, ez eddig idén nagyon sokszor nem vált be, de ezúttal végre tényleg működnek a frissített alkatrészeink. A pénteki még nem az én napom volt, nem is éreztem jól magam vezetés közben, de keményen dolgoztunk a szombati edzések előtt és ez kifizetődött” – nyilatkozta boldogan az újabb pole-pozíciót bezsebelő monacói.

A pénteki nap után szinte mindenki odaadta volna az első kockát Hamiltonnak, végül azonban a második pozíciónak is örülnie kellett: „Nem tudom, honnan szerezte ezt a tempót Charles. Ez elméletileg nem a Ferrari pályája, úgyhogy egészen kiváló munkát végeztek, hogy sikerült idekerülniük. Mindent bele kellett adnom az utolsó próbálkozásomnál, néhányszor talán még a falhoz is hozzáértem.”

00119020_414



„Ennyit tudtam most kihozni az autóból, de örülök, hogy sikerült legalább az első sorba kerülnöm, holnap agresszíven versenyezhetünk, a hosszú etapokon nagyon jól szerepeltünk. Remélem, elkaphatom holnap Leclerc-t” – tekintett előre optimistán Lewis Hamilton, utalva a pénteki edzéseken látott kiváló hosszú etapokra.

Sokáig úgy tűnt, Vettel lehet az időmérő legjobbja, de utolsó gyorskörét elhibázta, így végül ketten is megelőzték. „A Q3-mal nem vagyok teljesen elégedett, az utolsó köröm lehetett volna sokkal jobb is. Az autó remekül működött, folyamatosan javultunk, az időmérő végén talán kicsit túl korán jöttem ki. Több pici hibát is vétettem, nem volt értelme befejezni a körömet, mert már akkora volt a lemaradásom. Így is jó helyzetből várjuk a futamot.”

„Meglátjuk, holnap hogy viselkedik az autó hosszú távon, milyen lesz a gumikezelésünk. Ez kivételes fontosságú lehet. Várom a holnapot, itt mindig élvezetes versenyezni” – tette hozzá a harmadik rajtkockát megszerző Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: