DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Mindenhol számolni kell a Ferrarival

Meglepte a Ferrari teljesítménye a Mercedest - a csapatfőnök Toto Wolff szerint az olaszok a szezon kétharmadára felértek arra a szintre, hogy mindenhol jók és mindenhol számolni kell velük.

Alaposan meglephette a Ferrari teljesítménye a Mercedest Szingapúrban, hiszen Lewis Hamilton sem értette, honnan húzta ezt elő az olasz gárda, és Toto Wolff sem számított arra, hogy Leclerc első, Vettel harmadik lesz a szombati kvalifikáción. Még ha tudja is, hogy a gyengélkedő Ferrari képe csalóka lehet.

„Folyamatosan számolnod kell a Ferrarival” - ismerte el a Mercedes csapatfőnöke a Motorsport.com felvetésére. „A szezon elején is jó versenyeik voltak, aztán valamiért szétesett nekik minden, de most megint erősek. Amikor megkezdtük ezt a hétvégét, sok helyről hallottuk: 'ti vagytok a favoritok, köztetek és a Red Bull között dől majd el minden, a Ferrari sehol se lesz! Az ő autójuk csak egyenesben jó...' Akár azt is mondhatnánk, hogy extrém a pálya, biztos megint szerencséjük volt. De nem gondolom, hogy így lenne. Mindig, mindenhol számolni kell a Ferrarival.”

00119020_366



Wolff szerint a Mercedes azzal küzdött, hogy megfelelő működésre bírja a gumikat - ez Lewis Hamiltonnak sikerült, és legalább szétválasztotta a két ferrarist a második helyen, Valtteri Bottas viszont csak ötödik lett a szombati kvalifikáción.

„Néha elégedettek voltak a versenyzők a tapadással a hétvége során, máskor nem” - fogalmaz Wolff. „Amikor igazán számított, úgy gondolom, nem voltunk igazán jó pozícióban. Szingapúr egy különleges helyszín a meleg, valamint az autó elejének és hátuljának kiegyensúlyozása miatt. Ezekkel kapcsolatban pedig voltak nagyon mély időszakaink, amikor nem értettük, mi kell itt a sikerhez, aztán ott volt a tavalyi évünk, amikor meg minden összejött. Szingapúr mindig csavart labdát dob neked.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: