DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az Alfa még a McLarent is el akarja kapni

Az Alfa Romeo is részese a kőkemény, középmezőnybeli csatározásnak és bár most némi hátrányban vannak, a csapatfőnök szerint elérhető a negyedik helyezés. A jövő év miatt is fontos a fejlődés.

A svájci székhelyű gárda 2019-ben egészen jól teljesít, igaz, a pontok zömét a 2007-es világbajnok, veterán Kimi Raikkönen hozta eddig. Belgiumban és Olaszországban is balszerencse érte a finnt, utóbbi helyszínen azonban Antonio Giovinazzi hozott néhány pontot. Még a negyedik helyezést sem tartják lehetetlennek.

A Ferrari hathatós támogatását élvező csapat pontszámban jelenleg alaposan a McLaren és a Renault mögé került, de Frederic Vasseur úgy gondolja, semmi sincs még veszve, főleg látva, hogy mennyire jól teljesített az autó az elmúlt versenyhétvégéken.

Az Alfa év végéig a Renault és a McLaren elé kerülne


„Tavaly még átlagosan 2,6%-kal voltunk lemaradva az első helyezettől, most pedig már csak 1,6%-kal. Ez is azt bizonyítja, hogy minden téren jó döntéseket hoztunk. Idén újra nagy a versengés a középmezőnyben” – nyilatkozta a csapatfőnök az Auto Hebdo című lapnak.

„A legutóbbi hat versenyhétvége mindegyikén bekerült legalább az egyik autónk a Q3-ba, ez pedig szintén annak a jele, hogy jól végezzük a dolgunkat. Hogy melyik csapatot akarjuk még elkapni idén? A McLarent és a Renault-t is. A jövő évi gépünk az idei autóra épül majd, úgyhogy ha 2019-et erős teljesítménnyel zárjuk, az remek alapot ad ahhoz, hogy a jövő szezonunk is kiemelkedően jó legyen” – tette hozzá Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: