DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Leclerc nyugdíjba küldte Vettelt

Óriási kontraszt rajzolódott ki az elmúlt időszakban a Ferrari pilótái között, ezt az Olasz Nagydíj csak még inkább megerősítette. A nemzetközi, köztük az olasz sajtó Leclerc-t felemeli, Vettelt feledi.

Charles Leclerc megcselekedte azt, amitől egy Ferrari-versenyző végképp belopja magát az olaszok (köztük az olasz sajtó) szívébe. Többek között Michael Schumacher és Fernando Alonso példáját követve, máris első, Scuderiánál töltött szezonjában sikerült nyernie hazai pályán, Monzában. Közben Vettel újabb hajmeresztő hibát követett el és csak tizenharmadikként végzett.

„Charles Leclerc hosszú, rossz sorozatot szakított meg (azzal, hogy a vörös autóval nyert Monzában), megelőzte Vettelt az összetettben és nyugdíjba is küldte a németet. A korábbi bajnok már nem a Ferrari vezére, újabb pocsék délutánon van túl az ikszedik hibáját követően” – írja a spanyol Marca.

Az osztrák Kronen Zeitung őrségváltásról ír, miközben a francia L’Equipe a négyszeres világbajnok helyét kérdőjelezi meg. „Vettelnél néhányan már azt is megkérdőjelezik, hogy jövőre egyáltalán a Formula-1-ben versenyez-e.”

Megtörtént Leclerc hatalomátvétele a Ferrarinál?


„Igazi mestermunka Leclerc-től. A Ferrari-harcos legyőzte a két Mercedest, az ifjú pilóta nem hibázott, megtartotta kiváló tempóját, az egész versenyt remekül futotta le és ezúttal a stratégia is tökéletes volt. Leclerc úgy vezet, mint egy bajnok. 2019-ben Monza egy kivételes tehetségű és képességű pilóta teljes felemelkedését mutatta meg” – írja az olasz Corriere della Sera.

„Leclerc lángra gyújtotta Monzát egy Ferrari-győzelemmel! 2010 óta nem nyert a Scuderia hazai pályán, akkor még Fernando Alonsóval sikerült. Sebastian Vettel számára egy újabb verseny, amit jobb elfelejteni” – fogalmaz a Corriere dello Sport.

„Leclerc kiállta Hamilton nyomását és feledhetetlen győzelemmel ajándékozta meg a Ferrarit. Ennek az újabb, elsöprő győzelemnek köszönhetően Vettel már csak másodhegedűs szerepet játszik a csapatnál. Leclerc-rel a Ferrari ismét kezdhet álmodozni” – írja a La Stampa. A Tuttosport is kiemeli a német hibáját: „Vettel a krízisben ismét balesetet szenvedett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: