DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Renault: Egyértelműen bizonyított a korábban sokat kritizált motor

Monzai teljesítményével végképp megmutatta a Renault, mennyire erős is az idei motorja. A futamon simán került a középmezőny élére a két pilóta, az erőforrás pedig kifejezetten remekelt.

Hosszú évek szenvedése után valóban úgy tűnik, a francia gyártó végre beletalált valamibe és ráérzett a komplex hibrid-erőforrások mikéntjére. Éveken át komoly lóerőhátrányban voltak a Mercedes-Ferrari párossal szemben és ugyan a megbízhatóság helyenként még mindig kérdőjeles, a teljesítmény terén egyértelműen óriásit léptek előre.

Hasonlóan nagyot fejlődött a Honda is, így nincs már nagy különbség a négy gyártó között, talán a Ferrari emelkedik egy kevéssel a többiek fölé a lóerők terén. A leginkább motorgyilkos pályán a Renault végleg elhallgattatta a kételkedőket és bizonyította: az egység már jóval többre hivatott, mint amit az idei eredmények mutatnak. A gyári istálló huszonkét pontot szerzett, ami 2016-os visszatérésük óta rekordnak számít.

A teljes középmezőnyt simán maga mögé utasította a Renault Monzában


A monzai huszonkét szerzett pont nemcsak a legjobb csapateredményünk azóta, hogy újra gyári istállóként csatlakoztunk a Formula-1-hez, de egyben egy igazolás is Montreal és Spa után az egyértelmű fejlődésünkre, különösen az erőforrást illetően, amit korábban sokszor nyíltan kritizáltak” – utalt a Red Bull korábbi odaszólásaira Cyril Abiteboul Renault-főnök.

„Egyben azt is szemléltethettük, hogy mennyire gördülékenyen mennek a dolgok, ha a csomagunk igazán versenyképes, jó lenne ezt újra és újra megismételni azok után, hogy idei szezonunk eddig messze nem zajlott tökéletesen. Versenyzőink is egyből megmutatták, mit is tudnak kezdeni egy versenyképes autóval, kiválóan vezettek. Ez az eredmény kiemelkedően jó a csapatnak, bár tudjuk, hogy idén még jönnek olyan pályák, ahol jóval nehezebb dolgunk lesz és kicsit hátrébb leszünk. De egyelőre örüljünk ennek, amit most elértünk” – tette hozzá a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: