DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albon Monzában túl türelmetlen volt

Hosszú idő után a leggyengébb futamát zárta a Red Bull Racing, bár mindkét versenyző pontot szerzett. Alex Albon az első körökben a csata hevében kicsúszott, most már másképp csinálná.

A nyári szünet előtti időszak a Red Bull és leginkább Max Verstappen időszaka volt, két (kevés híján három) futamgyőzelmet aratott az Osztrák és a Magyar Nagydíj közti periódusban, Belgium és Olaszország azonban nem sok szerencsét hozott számára. A Spa-Francorchamps-ban brillírozó Alexander Albonnak sem sikerült olyan kiemelkedően az Olasz Nagydíj, mint amit egy héttel korábban láthattunk tőle.

Az időmérő edzésen kétszeresen is balszerencse sújtotta az újonc britet, első gyorskörét éppen érvénytelenítették, mivel a Kimi Raikkönen balesete miatt érvénybe lépő piros zászló meglengetésekor Albon még nem futott át a célvonalon, így eredményét nem értékelték. A Q3 végén pedig jól tudhatjuk, hogy a kaotikus helyezkedési versenyben heten is lekésték, hogy a kockás zászló előtt megkezdjék gyorskörüket.

Albon folyamatosan kereste a határokat


Ennek megfelelően meg is próbált Albon már az elején feljebb kerülni, de Carlos Sainz kitaktikázta őt, külső ívre kényszerítette, a bikák friss igazolása pedig kicsúszott és több helyet veszítve tudott csak visszatérni a pályára. „Az első manőveremmel elégedett lehetek, de utána Sainz ismét mellém ért. Ott volt a jobb oldalamon, kicsit hezitáltam is, hogy ott maradjak-e, mert egy ilyen kanyarban a külső íven menni elég nagy rizikó” – emlékezett vissza Alexander Albon.

„Egyébként kicsit később akartam őt elkapni, de simán, erőből nem tudtam volna megelőzni az egyenesben, ezért vállaltam némi kockázatot. Utólag megnézve persze nem jöttem ki belőle jól, de időnként az embernek meg kell próbálnia valamit. Most már két versenyen vagyok túl a Red Bull-lal, mindkétszer pontszerzőként végeztem, de jócskán van még hova fejlődnöm” – tette hozzá az újonc.

Albon hatodikként, Verstappen nyolcadikként zárta az Olasz Nagydíjat, ezzel előbbi harmincnégyre növelte pontjainak számát, a holland viszont a nyári szüneti héthez képest már harminchat egységgel van lemaradva a második helyezett Valtteri Bottasszal szemben, Lewis Hamilton pedig gyakorlatilag utolérhetetlen (99 ponttal jár Verstappen előtt). Igaz, most két olyan pálya következik, ami sokkal inkább feküdhet a Red Bullnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: