DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc a Verstappen elleni vereség óta mer keményebb lenni

Charles Leclerc saját elmondása szerint rengeteget tanult abból az esetből, amikor Max Verstappen keménykedett ellene és győzte le őt még Ausztriában: azóta ő is mer agresszívabb lenni.

Charles Leclerc, mielőtt megszerezte volna első győzelmét Belgiumban (majd a másodikat ma, Olaszországban), kétszer is közel állt már az áttöréshez: ebből az egyik alkalommal, Ausztriában Max Verstappennel kellett (volna) harcolnia, azonban a holland akkor egyrészt sokkal gyorsabb is volt nála az eltérő gumitaktika miatt, másrészt pedig egy rendkívül agresszív manőverrel előzte meg őt és szerezte meg a győzelmet.

A ferrari fiatalja szerint a hozzáállásában ott változott meg valami: ha másnak is lehet keménykedni, akkor ő is messzebbre megy el. „Ausztria óta egyértelmű, hogy valamivel messzebbre mehetünk el, ami a védekezést és a támadást, illetve az ebben felhasznált agresszió mennyiségét illeti” - fogalmazott Leclerc a Motorsport.comnak. „Azt gondolom, nekem is az a verseny járult hozzá ahhoz, hogy változtassak a hozzáállásomon, emiatt is tudtam ma nyerni. Nyilván a határon volt a manőver, de örülök, ha így versenyezhetünk.”

00119019_987



A versenyigazgatóság saját elmondása szerint változtatni akar saját hozzáállásán, és többször tervez kiosztani fekete-fehér zászlókat versenyzőknek, ami a futballból vett hasonlattal leginkább talán a sárga lapnak feleltehető meg. Egy ilyet Leclerc is kapott, erről pedig tájékoztatták is rádión. „Szóltak rádión, hogy bemozdultam fékezéskor, emiatt pedig fekete-fehér zászlót kaptam. Tudtam, hogy (Lewis) ott van mellettem, és sejtettem azt is, hogy korábban fog fékezni, mert nem akar kívülről bejönni mellém. Viszont úgy éreztem, hagytam neki egy autónyi helyet, igaz, erről a felvételeket még nem néztem vissza. De jó az, ha keményebben tudunk versenyezni.”

A csatában ezúttal a szenvedő fél szerepét kénytelen-kelletlen magára vevő Lewis Hamilton úgy fogalmazott, az új generáció többet engedhet meg magának, míg a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff szerint Leclerc megmozdulása talán túl volt a sportszerűség határán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: