DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Az új generáció többet megengedhet magának

A Mercedes brit pilótája nem feltétlenül értett egyet a felügyelők azon döntésével, hogy Charles Leclerc védekező manőverei miatt fekete-fehér zászlóval figyelmeztették a monacóit időbüntetés helyett.

Lewis Hamilton a Formula-1-es Olasz Nagydíj középső fázisában folyamatosan nyomás alatt tartotta Charles Leclerc-t, és kétszer támadási közelségbe is került hozzá. Egyszer a Roggiánál a monacói kemény védekezése és a Ferrarival való összeérés után a sikánt is át kellett vágnia a britnek, míg második alkalommal Leclerc az első kanyarban történt elfékezése után nyílt lehetősége a címvédőnek, de akkor sem járt sikerrel.

Közvetlenül a futam után Hamilton még sportszerűen gratulált ellenfele újabb győzelméhez, később azonban a Sky Sports kamerái előtt már nem feltétlenül értett egyet azzal, hogy a felügyelők az első esetért fekete-fehér zászlós figyelmeztetésben részesítették Leclerc-t, míg a másodikért futni hagyták:

„Nem igazán számít, mit gondolok én ezekről a döntésekről, mert olyan sokszor beszéltünk már róluk. Egy balesetet kerültem el ott, mégsem történt semmi. Az új generáció nagyobb mozgásteret kap a felügyelőktől, hogy úgy helyezkedjenek, ahogy akarnak, miközben az idősebb generációnak ez nem igazán tetszik. Most már tudom, hogy mennek a dolgok, ezért már várom a következő versenyt. Szemlátomást egyre több dolgot tehetünk meg, ezt jó tudni.”

Hamilton hangsúlyozta: főként az nem tetszett neki, hogy ismét hiányzott a következetesség a felügyelők döntéseiből. „Folyamatosan következetességet kérünk. Bevezettek egy szabályt, amelyet ma nem tartattak be. Más következtetéseket vontak le ma a szabályokból. Nem tudom, mi volt ennek az oka, talán a felügyelők másik lábbal keltek fel ma.”

Arra a felvetésre, hogy egyetért-e a fekete-fehér zászlós figyelmeztetéssel, egy tavalyi Max Verstappen és Valtteri Bottas között lejátszódó incidenst hozott fel példaként az ötszörös vb-első: „Akkor Verstappennek is azt kellett volna kapnia tavaly. Következetességet kérünk, hogy minden alkalommal ugyanazt a szabályt alkalmazzák” – fogalmazott Hamilton, hozzátéve: alapvetően nem volt baja Leclerc manővereivel, de azért elképzelhető, hogy beszélgetni fog majd ezekről vele privátban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: