DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc élete napját éli Monzában

Karrierje talán legkeményebb futamát nyerte ma Charles Leclerc Olaszországban, akin a Mercedesek sehogy sem találtak fogást. Az első három nyilatkozata az Olasz Nagydíjon.

Jelen pillanatban is tombol a tifosi Monzában, Charles Leclerc 2010 után újra Ferrarit kormányzott az élre hazai közönség előtt. A 21 éves monacói borzasztóan elfáradt a Mercedesek nyomása alatt, néhányszor meg is botlott, de végül sikerült hazahoznia az SF90-et. "Micsoda verseny! Annyira elfáradtam. Hibáztam párszor, de végül elsőként értem célba. Vigyáznom kell a hibákkal, de ma egyik sem került pozícióba" - nyilatkozta a futamgyőztes, aki néhány olasz mondattal is megörvendeztette a hazai közönséget.

Mögötte a sokáig harmadik helyen haladó Valtteri Bottas ért célba, aki csapattársa kopott gumijainak köszönhetően megörökölte a második pozíciót. Leclerc-rel viszont frissebb gumikon sem tudott mit kezdeni. "A stratégiánk jó volt, adott néhány lehetőséget a végén, de hiába adtam bele mindent, nem tudtam őt megelőzni. Mindent megpróbáltunk a motormódokkal és ilyesmikkel, de ma ennyi volt benne" - magyarázta a finn a leintést követően.

A harmadik helyen a futam kétharmadáig Leclerc-t szorongató Lewis Hamilton lett, aki a szélárnyékban, párharcban töltött körök miatt hibázott, majd a bokszba is kénytelen volt kiállni. "Nagyszerű munkát végzett [Leclerc]. Gratulálok a Ferrarinak és Charles-nak. Valtteri miatt nagy nyomás nehezedett rám. Megpróbáltam mindent kihozni a helyzetből, de ilyen közelről követni valakit, a gumik egyszer csak feladták. Egyszerűen ma a Ferrari gyorsabb volt. Az egyenesben sokkal erősebbek voltak, szóval akkor sem tudtam előzni, amikor közelebb kerültem. Ez nem a mi napunk volt" - vázolta a helyzetet Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: