DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brundle: Leclerc viszi a hátán a Ferrarit

Az egykori F1-es pilóta úgy gondolja, Charles Leclerc ténylegesen felért Sebastian Vettelre és túl is haladta, ami annyit jelent, hogy a csapat vezérévé vált. A nehéz helyzetekben is hidegvérű.

Bár időnként elkövet egy-két hibát a fiatal monacói is, a Ferrari a jelek szerint tavaly jól tudta, mit csinál, amikor alig egyéves tapasztalattal a háta mögött leszerződtette Charles Leclerc-t. Tempóban igen gyorsan felnőtt Sebastian Vettel mellé, a legtöbb szakértő szerint pedig már előtte is jár. Igaz, egyetlen győzelem után a média hajlamos túlzásokba esni, de a Sky Sports F1 szakkommentátora éppen azt emeli ki, hogy az ifjú monacói esetében az állandó gyorsaság és hidegvérűség a legnagyobb fegyver.

Bahreinben és Ausztriában még csak közel járt a sikerhez, végül múlt vasárnap, Spa-Francorchamps-ban megtört a jég és bekerült a futamgyőztesek népes táborába. Mindezt úgy, hogy közeli barátja, Anthoine Hubert éppen előző nap vesztette életét az ominózus tragikus F2-es balesetben.

„A pole-pozíciós köre bársonyosan sima volt, a rajtja és a biztonsági autó mögötti elindulása is tökéletes volt, a gumikezelése szintén sokat javult. A záró szakaszban pedig Lewis Hamilton könyörtelenül nyomást gyakorolt rá, ennek ellenére egyetlen hibát sem vétett” – írta le véleményét Martin Brundle a Sky Sports weboldalán.

A Ferrarinál Leclerc fokozatosan átveszi a vezetőszerepet


„Láthattuk, hogy Leclerc többször is kiemelkedő szinten képes vezetni akkor is, amikor valamilyen szerencsétlenség történik, édesapja halálakor, valamint akkor is, amikor a hozzá szintén nagyon közel álló Jules Bianchi és Anthoine Hubert életét vesztette.”

„Múlt vasárnap is így tett, amikor huszonegy évesen vállára vette a nagy Ferrari csapatot. Korábban is tudtam, hogy Charles jó lesz, de azt nem gondoltam, hogy ennyire. Ténylegesen átvette a csapatnál a vezető szerepet Sebastian Vetteltől, aki szenved azzal, hogy elérje csapattársa tempóját, aki ráadásul folyamatosan és gyorsan még tovább fejlődik.”

„Nehéz időket él meg Sebastian, ha visszatekint az elmúlt hétvégékre és saját teljesítményére, valamint korábban elért eredményeire. Valószínűleg meg kell fontolnia lehetőségeit” – utalt az esetleges csapatváltásra, vagy visszavonulásra Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: