DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Olasz sajtó: Leclerc a vezérünk, nem Vettel

Az olasz és a német sajtó számára is egyértelmű, hogy a Ferrarin belül a vezérszerep átkerült Charles Leclerc-hez és Maranellóban észre kell venni, hogy a monacói mögé kell végre beállni.

Az utóbbi bő egy esztendőben teljesen formán kívül versenyez Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnok már több, mint egy éve nem tudott futamot nyerni, miközben aktuális csapattársaként Kimi Raikkönen és Charles Leclerc már igen (utóbbi már akár három-négy győzelemmel is rendelkezhetne, de eddig mindig közbejött valami).

Az idei, SF90-re keresztelt versenygép egyszerűen nem passzol a német vezetési stílusához, ugyanakkor az elmúlt versenyhétvégéken csapattársa, Charles Leclerc stabilan gyorsabbnak tűnik nála, leginkább az időmérőkön. A Belga Nagydíjon Vettelnek köze sem volt a monacói társ tempójához, még a dobogóról is leszorult, Leclerc viszont heroikus küzdelemben végül nyerni tudott.

Leclerc az utóbbi időszakban rendre gyorsabb Vettelnél


Damon Hill a leintés után is úgy gondolta, Leclerc innentől végképp átveszi a karmesteri pálcát Vetteltől. Az olasz sajtó, nem meglepő módon, szintén egyértelműnek tartja, ki a csapat vezére. „Vettelnek az a dolga, hogy utat engedjen Leclerc-nek” – írja a La Repubblica.

„Tizenhárom nagydíj után a Ferrari végre kapcsolt, hogy Leclerc az a versenyző, aki a Ferrari örökségét továbbviheti” – fogalmaz a Corriere dello Sport.

„Charles-nak sokáig kellett várnia erre a napra, számos balszerencsés pillanatot átélni, de Belgiumban végre átvette a csapat vezérszerepét. A jövő Charles kezében van” – írja az egyértelmű véleményt a La Gazzetta dello Sport.

A német sajtó is úgy véli, honfitársuk csillaga leáldozott. „Vettel megalázottsága már a végső stádiumban van” – fogalmaz a Die Welt. Ez azt jelenti, hogy átalakult a hierarchia csapaton belül? „Nem, nem, nem! Egyszerűen, ha az egyik pilóta gyorsabb és elöl van, természetes, hogy a gárda is inkább rá figyel oda jobban. Ez pedig nem is fog változni” – reagált Mattia Binotto csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: