DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Montezemolo: Leclerc még Verstappennél is jobb?

Charles Leclerc több sikertelen kísérlet után végre megérkezett a futamgyőztesek közé. A Ferrari korábbi elnöke szerint generációja legjobbja, de ez nem jelenti azt, hogy Vettel hirtelen második lett.

Bahreinben és Spielbergben már nagyon közel állt pályafutása első győzelméhez a fiatal monacói, de végül mindkétszer valami közbejött, amiért elbukta az első helyet. Spa-Francorchamps-ban a hajrában sikeresen ellenállt Lewis Hamilton nyomásának és bekerült a futamgyőztesek népes táborába.

Az összetettben már csak tizenkét egység a lemaradása Sebastian Vettel mögött és sok szakember (és a média is) úgy véli, Leclerc máris átvette a vezérszerepet a Scuderiánál, a négyszeres világbajnok német pedig másodhegedűs lesz. Luca di Montezemolo nem osztja ezt a véleményt, bár elismeri, hogy Leclerc fantasztikus tehetség.

Montezemolo szerint Leclerc generációja legjobbja


„A spái győzelem megszerzésében Sebastiannak kulcsszerepe volt, továbbra is fontos láncszem. Ha Seb nem teljesíti a feladatát ott és akkor, nem hiszem, hogy Leclerc megnyerte volna a versenyt. A jelenlegi pilótapáros rettentően erős, de Vettelnek nehéz szezonja van. Mindenki átesik néha ilyenen a normális életben is. Vettel nem lett egyszerre hirtelen második számú, ő most is elsőszámúnak való, Leclerc pedig azért dolgozik, hogy szintén az legyen. De ebből csak előnyük származna, ha két élpilóta is lenne a háznál” – idézi Luca di Montezemolót a Motorsport.

„Charles már az Alfa Romeónál is gyors volt tavaly, a Ferrarinál szintén az, de időnként elkövet néhány hibát is. Amikor viszont hibázik, nagyon kritikus magával szemben és rögtön tanul is a hibájából. Ebben a tekintetben olyan, mint Niki Lauda volt.”

„Leclerc okos és gyors is. Képes kiemelkedően teljesíteni az időmérő edzéseken és a versenyeken is. Kiteljesedett pilóta, aki az új generáció legjobbja. A jelenlegi fiatalok közül Leclerc egyszerűen a legjobb és ez létfontosságú a Formula-1-ben” – tette hozzá Montezemolo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: