DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Toro Rosso fantasztikus versenye

Kettős pontszerzés, értékes helyezések, kiváló csaták a Toro Rosso-Hondától Belgiumban. A japán gyártónak külön elégedettséget okozhatott, ahogy a Renault-kat előzték az egyenesben.

Mivel Max Verstappen versenye csak két kanyarig tartott, a másik Red Bullnak és a két Toro Rossónak kellett megmentenie a Honda becsületét. Ez igen jól sikerült, ugyanis a mezőny hátsó feléből indulva törtek egyre feljebb, Alexander Albon egyenesen szárnyalt, végül ötödikként végzett, de a fiókcsapat két pilótája is nagyon kitett magáért.

A faenzai istálló újabb pontokat vert a gyári Renault-ra, ehhez viszont az is kellett, hogy a hajrában Nico Hülkenberget és Daniel Ricciardót is megelőzzék. Ez mindhárom Honda-motoros autónak sikerült, bár a német a gumijaival már nagyon szenvedő Gaslyt az utolsó kilométereken visszaelőzte. Kvjat különösen remekül ment, az utolsó sorból végül a hetedik, hat pontot érő helyre zárkózott fel.

A Toro Rossók is képesek voltak megelőzni a Renault-t az egyenesben


„Fantasztikus versenyünk volt ma, az utolsó rajtkockából a hetedikre feljönni nagyszerű eredmény. Előre tudtuk, hogy a hűvösebb időben jobban megy majd az autónk, a versenytempóban nagyot léptünk előre. Idén egyébként is úgy tűnik, hogy vasárnaponként sokkal jobban teljesít az autónk, de inkább legyen így. Jól kezeltük a gumikat, rengeteg csodás előzésünk is akadt, a stratégiám is bevált. Versenyképes tempóval jelentkeztünk, nagyon élveztem azt a futamot” – nyilatkozta a hetedik helyen záró Danyiil Kvjat.

A számtalan idei csalódás után végre Pierre Gasly is úgy teljesített, amire büszke lehet. „Érzelmes verseny volt számomra, fontos volt, hogy Anthoine miatt a legjobbamat adjam. Összességében nem is vagyok csalódott a megszerzett két ponttal, újra a Toro Rosso volánjánál. Tudtuk, hogy nehéz verseny lesz, agresszív stratégiát választottunk a korai kerékcserével, tudtuk, hogy emiatt rengeteget kell majd csatáznunk. Támadásban és védekezésben is jó voltam, örülök, hogy két ponttal tudtam gyarapítani idei gyűjteményemet.”

„A verseny alatt rengeteg dolgot megtanultam az autómról, eléggé más, mint a Red Bull, de körről körre nőtt az önbizalmam és egyre jobb volt vezetni. Biztos vagyok abban, hogy a következő futamokon még ennél is jobb leszek” – tekintett előre a kilencedik helyen leintett Pierre Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: