DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Gasly nem esett össze, a maximumra törekszik

A nyári szünetben a Red Bull visszahelyezte az alulteljesítő Pierre Gaslyt a fiókcsapathoz, ahol tavaly többször is remekül versenyzett. A nyomás itt sem lesz kisebb, le kell győznie Danyiil Kvjatot.

Feltűnően gyengébben muzsikált a fiatal francia, mint jóval rutinosabb holland csapattársa, a dobogó is távoli álomnak tűnt, miközben Verstappen két versenyt is meg tudott nyerni és több más alkalommal a dobogó másik fokára állhatott fel. A Red Bull ugyan korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy nem cserélnek év közben pilótát, a nyári szünetben mégis lefokozták Gaslyt a Toro Rossóhoz, helyén Alexander Albon kap lehetőséget az év végéig.

A tavaly több kiváló eredményt is szállító francia azonban nem tört össze. „Véget ért a nyári szünet, a szezon hátralevő részében pedig visszatérhettem olasz családomhoz, boldog vagyok, hogy újra a Toro Rossónál dolgozhatok. Most volt néhány hetem pihenni, edzeni és felkészülni a hátralevő kilenc versenyhétvégére, igyekszem a legjobb teljesítményemmel segíteni a csapatot” – mondta el Pierre Gasly.

Gaslyt újra kékben láthatjuk viszont


„Jó, hogy kicsit pihenhettünk, kielemezhettem az első félévemet, de most már teljes mértékben előre tekintek, készen állok az újabb kihívásokra. A héten elég zsúfolt programom volt, a gyárban találkoztam a mérnökeimmel, üléspróbán is jártam, megpróbálunk minél jobban teljesíteni már ezen a hétvégén is.”

„Örülök, hogy újra versenyezhetünk, különösen, hogy ezt kedvenc pályámon, Spában tehetem meg, mindig is élveztem itt vezetni. A Formula-4-ben itt arattam első győzelmemet, de nyertem itt a GP2-ben is 2016-ban. Minden erőmmel arra összpontosítok, hogy a Toro Rossóból kihozhassam a maximumot egészen az év végéig és annyi pontot szerezzek, amennyit csak lehetséges. Ezzel a csapat megvédheti jelenlegi (5.) pozícióját a gyártók bajnokságában” – fogalmazott Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: