DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault számára kulcsfontosságú futamok jönnek

A csalódást keltő első félév után a francia gyári istálló pilótái újra nekifeszülnek, hogy visszaszerezzék a csapat elveszni látszó negyedik helyezését. Igen jól jött nekik a nyári szünet.

Gyenge formában kezdte és úgy is zárta a 2019-es idény nyári szünet előtti szakaszát a Renault istálló. A lehetséges huszonnégy lehetőségből mindössze hatszor sikerült pontot szereznie a Nico Hülkenberg-Daniel Ricciardo párosnak, egy-két kivételtől eltekintve ugyanis az autó lassúnak és megbízhatatlannak bizonyult.

Egyelőre nemhogy az élmezőnyre közelítenének, hanem a tavaly megkaparintott negyedik pozíció megtartása is felettébb kemény diónak ígérkezik, a McLaren ugyanis folyamatosan gyorsabb és a pontkülönbség is igen nagyra nőtt, ráadásul számos pályán az Alfa Romeo és a Toro Rosso is gyorsabbnak mutatkozott.

A Renault többnyire a mezőny hátsóbb részén kénytelen küzdeni


„Tudjuk, hogy a szezon eddigi része mélyen az elvárásaink alatt alakult, most az a dolgunk, hogy az év hátralevő részében mentsük, ami menthető. A nyári szünetben pihentem egy sort, Horvátországban, egy hajón töltődtem fel. Most viszont itt az idő, újra neki kell veselkednünk, készen állok a kihívásra. A következő két futam sorsdöntő lesz számunkra, oda kell érnünk végre” – nyilatkozta Nico Hülkenberg.

Ausztrál csapattársán sem érződik hurráoptimizmus. „Nem rejthetjük véka alá, hogy az évad eddigi része nagy nehézségeket hozott számunkra. Akadtak ugyan pozitívumok, de néhány dolog viszont egészen rosszul alakult, ideális időpontban érkezett a nyári szünet. Jól jött, hogy kicsit kikapcsolódhattam Los Angelesben, nem sokat gondolkodtam a versenyzésen. A csapat is hasonlóan tett, így remélhetőleg mindenki felfrissülve érkezett vissza. Célunk, hogy egy sokkal jobb második félévet teljesítsünk, hogy elkaphassuk a riválisokat. Tudom, hogy képesek vagyunk rá, csak normálisabb hétvégékre lenne szükségünk” – fogalmazott Daniel Ricciardo.

Ha hinni lehet a sajtóértesüléseknek, akkor talán már ezen a hétvégén bejelentheti a Renault, hogy jövőre Nico Hülkenberg helyét a Mercedestől érkező Esteban Ocon veszi át.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: