DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lehto: Hamilton Bottast akarja csapattársnak

Az egykori F1-es versenyző szerint az ötszörös világbajnok szava jelenleg valóban döntő a Mercedes istállónál, ráadásul Valtteri Bottas rá is szolgált idei teljesítményével a hosszabbításra.

Bár a Magyar Nagydíj után úgy mehetett nyári szünetre a száguldó cirkusz mezőnye, hogy Valtteri Bottas ülése erősen inogni látszott a címvédő gárdánál. Hiába kezdte kiváló formában az idényt a finn, négyből két győzelmet aratva vezette a tabellát is, az utolsó versenyek nem sikerültek túl jól és ez ilyenkor döntő szokott lenni.

Az akkor még fő esélyesnek tűnő Esteban Ocon azonban elkezdett a Renault felé húzni (a közösségi médián át, többek szerint egy bejegyzés megváltoztatásával el is árulta magát), Lewis Hamilton pedig nyíltan is kimondta, hogy továbbra is szeretne együtt dolgozni jelenlegi csapattársával. Márpedig a brit olyan helyzetben van, hogy diktálhatja a feltételeket, a sajtó pedig úgy értesült, hogy még a héten pontot tesznek az ügy végére és Bottas újabb egy évvel hosszabbíthat.

Lehto is úgy tudja, Bottas maradhat a Mercedesnél


Úgy tudom, hamarosan be is jelentik Bottast a Mercedesnél. Mielőtt hivatalossá nem válik, nem vehetjük készpénznek a dolgot, de biztosra veszem, hogy igaz. Remek munkát végzett és többször is szorongatta Hamiltont. Igen, a nyári szünet előtt volt néhány gyengébb versenye, de úgy vélem, a döntést sokkal hosszabb időszakot tekintve hozták meg” – magyarázta J. J. Lehto az Iltalehti hasábjain.

„A csapat mérlegeli, melyik versenyzői kombináció a legjobb számukra. Egyértelműen úgy tűnik, hogy Hamilton Valtterit akarja maga mellé, ez a faktor pedig szintén erősen számításba kerül” – tette hozzá a finn. Néhány hete Toto Wolff csapatfőnök nem is tagadta, hogy vezérpilótájuk véleményét is kikérik arról, ki üljön a másik Mercedesben.

Frissítés: Az autohebdo.fr információi szerint Esteban Ocon közben aláírta szerződését a Renault-val, márpedig ez szinte biztosan Bottas Mercedesnél maradását is jelentené egyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: