DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Bottas a héten aláír a Mercedeshez

Úgy tűnik, nem lesz változás a világbajnoki címvédő istálló felállásában és negyedik szezonját is megkezdheti Lewis Hamilton csapattársaként Valtteri Bottas. Sajtóhírek szerint már a héten aláír.

Felemás, de a tavalyinál mindenképpen jobb teljesítményt nyújt az évek óta domináló istállónál Valtteri Bottas. Pechjére Lewis Hamilton többször is elhomályosítja és a csapatfőnök saját bevallása szerint, amikor arra volt szükségük, nemegyszer szorították háttérbe Bottast csapaton belül, hogy a brit stratégiája süljön el biztosan jól.

A halvérű finn gyakorlatilag éppen azt a szerepet tölti be az Ezüst Nyilaknál, amiért szerződtették. A Nico Rosberg és Lewis Hamilton között éveken át fennálló háború többször is koccanással, ütközéssel végződött, ezt pedig a német visszavonulása után nem akarták újra megkockáztatni, így olyan csapattársat kerestek, akivel jól kijön a brit és vélhetően nem reklamál látványosan, ha második számú pilótaként kezelik.

Vajon miért mindig csak egy évre kap lehetőséget Bottas a Mercedesnél?


Bottas az idei évet sokkal jobban kezdte, mint a tavalyit (amikor egyszer sem nyert), négy versenyhétvége után vezette az összetett pontversenyt. Utána viszont kissé visszaesett a teljesítménye, néha hibázott is, néha pedig a stratégia jött ki számára kedvezőtlenül (Silverstone). Az időmérő edzéseken feltűnően sokat javult, idén pedig vélhetően már van akkora pontelőnye Hamiltonnak, hogy a világbajnoki címre már kevésbé veszélyes.

A Tunun Sanomat nevű finn lap úgy értesült, ismét egy évre írhat alá Bottas a Mercedesnél, már a Belga Nagydíj hétvégéjén megejtik a szerződéshosszabbítást és jó eséllyel, hivatalosan be is jelentik. Azt már korábban pedzegették, hogy Esteban Ocont a Renault szeretné megszerezni, George Russellről pedig Toto Wolff jelentette ki, hogy túlzottan tapasztalatlan még a Mercedes üléséhez, ezek után sejthetőnek tűnt, hogy Bottas maradhat. Eleget bizonyított ahhoz, hogy megtartsák. Kérdés, hogy adott esetben megkapja-e az esélyt arra is, hogy Lewis Hamilton előtt végezzen a pontversenyben, főleg, ha jövőre valóban még inkább feljavulna a Red Bull-Honda Max Verstappennel a volánnál?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: