DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon a Renault-hoz tart, de még nem írt alá

Az enstone-iak szeretnének csapatot találni Nico Hülkenbergnek, Esteban Ocont pedig nagyon olcsón akarják megszerezni - zajlanak a tárgyalások, de megállapodás és aláírás még nem történt.

Német sajtóértesülések már a hét korábbi részében is arról szóltak, hogy a Mercedes Valtteri Bottast választotta 2020-ra is, Esteban Ocon pedig a Renault-nál fog versenyezni jövőre, most viszont francia források is megerősítették azt, hogy valóban ez a terv - viszont aláírás egyelőre nem történt, megegyezés még nincs.

Az RMC Sport szerint Ocon és a Renault valóban tárgyal egymással, de Toto Wolff kissé elővigyázatos a franciákkal a tavaly történtek miatt, amikor szerinte Cyril Abiteboul felrúgta az "úriemberi megállapodást" szintén Oconnal kapcsolatban - az utolsó pillanatban érkező esélyt megragadva inkább Daniel Ricciardót igazolták le.

noco



A hírek szerint a Renault szeretne helyet találni Nico Hülkenbergnek, mert ugyan akármi történik, mindenképpen lecserélik a németet (ha nem Oconra, akkor Valtteri Bottasra), de nyugodtabbak lennének, ha Hulk maradhatna a mezőnyben - erre a Haasnál nyílik a legjobb esély, ahol Günther Steiner bejelentette, hogy kivár és egyelőre sem Romain Grosjeannal, sem Kevin Magnussennel nem hosszabbít.

Az RMC azt is írja, hogy a Renault nagyon olcsón szeretné megszerezni Ocont, mert Daniel Ricciardónak tavaly brutális fizetést adott és korábban Hülkenberget is túlfizette - könnyen lehet, hogy még ezért nem született meg a megállapodás...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: