DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Nem érdekel a Hamilton mögötti második hely

Az Osztrák Nagydíj óta kiváló formában versenyez Max Verstappen, mindenkinél több pontot gyűjtött ezen időszakban. De csak a végső győzelem érdekli, nem hozza lázba, ha második lesz Hamilton mögött.

A legutóbbi négy versenyhétvégén kiemelkedően jól teljesített Max Verstappen a Red Bull-Hondával, két futamgyőzelmet és egy második helyet szerzett (kevés hiányzott, hogy a Hungaroringen is a hollandot intsék le elsőként), Silverstone-ban pedig szintén második lehetett volna, ha nem üti őt ki Sebastian Vettel, így kénytelen volt beérni az ötödik hellyel.

Balszerencséjére azonban az év első harmadában Lewis Hamilton olyan hatalmas pontelőnyre tett szert, hogy még mindig maradt belőle több, mint hatvan egységnyi, így reális esélye a világbajnoki cím megszerzésére csak a brit ásznak van. Verstappen idei esetleges világbajnoki címéhez a Ferrari segítsége is kellene. Valtteri Bottas viszont mindössze hét ponttal előzi meg Verstappent az összetettben, de az ezüstérem miatt nem lenne túlzottan boldog a Red Bull-pilóta, mivel Ayrton Sennához hasonlóan csak az első hely érdekli.

Verstappennek csak a győzelem számít igazán


„Számomra minden a győzelemről szól. Amikor majd húsz év múlva visszatekintek mostani pályafutásomra, nem hinném, hogy túlzottan büszke leszek arra, hogy esetleg valaki mögött másodikként végeztem. Egyszerűen nem érdekel, itt minden az első helyről szól. Talán mások másképp gondolkodnak, nekem csak a győzelem számít” – ecsetelte véleményét Max Verstappen a De Telegraaf című lapnak.

„Formában vagyunk, de nem szabad elfelednünk, hogy Ausztriában például azért nyerhettem, mert a Mercedes hűtési problémákkal küszködött, ez pedig nekünk természetesen segítségünkre volt. Így vagy úgy, azért csak nyertem már kétszer. Ez már most jobb annál, mint amit a szezon elején remélhettünk. Remekül fejlesztünk, de még mindig kellene egy kicsivel több.”

„Ahogy most állnak a dolgok, az a jövő évet tekintve tényleg egészen jól néz ki, de ne felejtsük el, hogy a riválisok sem ülnek ölbe tett kézzel. Kőkeményen kell dolgoznunk, hogy teljesen lefaragjuk a hátrányunkat, de a fejlődéssel, amivel eddig jelentkeztünk, felettébb elégedett vagyok. A Hondában is még rengeteg a potenciál, már együttműködésünk első évében ilyen magasságokba érhettünk. A legfontosabb, hogy továbbra is folyamatosan tudjuk majd hozni ezt a teljesítményt” – tekintett előre Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: