DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz: Verstappen talán sosem lesz bajnok

A McLaren spanyol versenyzője úgy véli, hogy még a nagy tehetségek is örökre a vesztes oldalon maradhatnak, amennyiben nem sikerül a legjobb technikába ülniük. Ez igaz Max Verstappenre is.

A Formula-1-ben nagyon fontos, hogy a megfelelő időben a megfelelő autót vezethesse az ember, különben szinte nulla az esélye arra, hogy világbajnoki címet ünnepelhessen. A hibridéra kezdete óta különösen igaz ez a megállapítás, 2014 óta ugyanis kizárólag a Mercedes valamelyik pilótája (általában Lewis Hamilton) nyerte a világbajnoki címet és komoly esélye van arra, hogy idén is simán behúzza az elsőséget.

Tíz-tizenkét évvel ezelőtt, vagy éppen a nyolcvanas évek végén egy McLaren-versenyző világbajnoki esélyekkel rendelkezett, a jelenlegi erőviszonyok viszont jó ideje bebetonozódtak, a wokingiak középcsapatnak számítanak, a dobogó is elérhetetlen egyelőre önerőből. A szakértők arra számítanak, hogy néhány év múlva Charles Leclerc és Max Verstappen szikrázó küzdelmeit kísérhetjük majd figyelemmel, Carlos Sainz azonban nem annyira biztos ebben.

Nem a két rivális tehetségét kérdőjelezi meg, csak 2021-től alapvetően felborulhatnak az erőviszonyok és az autó teljesítménye mindennél fontosabb. Sainz úgy érzi, tartaná a lépést a két élmenővel, amennyiben igazán ütőképes autót kapna.

Sainz szerint az autó mindennél fontosabb a Formula-1-ben


„Remélem, hogy a McLaren olyan autót lesz majd képes építeni, amivel Lando (Norris) és én is ezek ellen a fiúk ellen csatázhatnánk. Számomra kissé elhamarkodott az a jóslat, hogy Verstappen és Leclerc harcolnak majd az első helyért. Úgy vélem, 2021-től gyökeresen megváltozhat a helyzet. Simán meglehet, hogy teljesen más pilóták küzdenek majd az élen, minden azon múlik, hogy éppen ki ül a megfelelő autóban” – idézi Sainzot a Motorsport.com szakoldal.

„Ha Verstappen jó időben jó csapathoz csatlakozik, rengeteg világbajnoki címet nyerhet. Ha viszont rosszul szerződik, egyszer sem lesz bajnok. Sajnos, jelenleg így működik a Formula-1” – tette hozzá Sainz, aki éppen ezzel kapcsolatban beszélt arról nemrég, hogy például Fernando Alonso is jóval több világbajnoki címet érdemelt volna pályafutása során, ha csak a tudását vesszük alapul. Most viszont a Mercedesen kívül senki nem rúg labdába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: