DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Russell semmin sem változtatna

A Williams brit újonca annak ellenére máris megmutatta tehetségét a Formula-1-ben is, hogy ő az egyetlen, aki még nem szerzett pontot a mezőnyben. Elégedett, újra lefutná az első félévet.

Rendkívül gyenge konstrukcióval állt elő 2019-ben a Williams istálló, messze a mezőny legpocsékabb autójával jelentkeztek, az FW42-es a Mercedes-motor ellenére sem alkalmas arra, hogy pontot lehessen szerezni vele. Robert Kubica ugyan egyetlen egységet már összekapart, ehhez viszont a felettébb kaotikus Német Nagydíj sok kiesőjére és a két Alfa Romeo (még függőben levő) büntetésére is szükség volt.

George Russell ugyan egyetlen pontocskát sem gyűjtött eddig össze, mégis tökéletesen elégedett eddig nyújtott teljesítményével és úgy gondolja, a tanulási folyamatot még segíti is, hogy újonc évében a gyenge autó ilyen nehéz helyzet elé állította. Egyetlen dolgon sem változtatna, szívesen végigfutná újra az első félévet ugyanígy.

A Formula-2-es bajnokság címvédője tizenkét versenyből tízszer előrébb végzett, mint rutinosabb csapattársa, Robert Kubica (valószínűleg a brit felé elbillenő erőviszonyok miatt nem örvend nagy népszerűségnek Lengyelországban az újonc), az időmérőkön pedig minden pályán Russell volt eddig gyorsabb, időnként látványosan nagy különbséggel.

Russell a Magyar Nagydíjon különösen jó produkcióval jelentkezett


„Több szemszögből nézve is hasznos számomra ez az első évad. Több hétvégén is remek munkát végeztem, igaz, olyan is előfordult, hogy kevésbé voltam magammal megelégedve. De amikor éppen nem mentem annyira jól, akkor is rengeteget tanulhattam” – értékelte első tizenkét nagydíjhétvégéjét George Russell a Speedweek hasábjain.

„Ha valaki megkérdezné, mit változtatnék, ha újra végigmehetnék a világbajnokság első felén, azt mondanám, hogy semmit. Leginkább azért, mert az életben szükség van arra is, hogy megtapasztaljunk nehezebb szituációkat is, ez segít a további fejlődésben” – mutatott rá a brit újonc.

Korábban a Mercedes csapatfőnöke nyíltan kimondta, hogy Russellt még túlzottan tapasztalatlannak tartja ahhoz, hogy Lewis Hamilton csapattársaként az anyacsapathoz hozzák, a sajtó pedig úgy értesült, Esteban Ocon jó eséllyel a Renault gyári istállójához igazol. Ez nagyjából előrevetítheti, hogy valószínűleg Valtteri Bottas kap lehetőséget a Mercedesnél jövőre is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: