DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Ocon a Renault-hoz igazol

Német sajtóértesülések szerint a Mercedes junior pilótája Daniel Ricciardo mellett talált helyet a 2020-as F1-es mezőnyben. A francia év eleje óta Valtteri Bottas helyére pályázott.

Ez egyelőre nem több pletykánál, de a német AutoBild értesülései szerint a Mercedes juniorprogramjának tagja, a tavaly év végén ülés nélkül maradt Esteban Ocon 2020-ban a Renault F1-es csapatához igazol, így a francia istálló újra hazai pilótával erősíthet. A szivárogtatás alapján Ocon két évre ír alá, csapattársa pedig Daniel Ricciardo lesz.

ocon-portre-20191_1



Ha igaz a hír, akkor a középmezőny veteránja, a 32 éves Nico Hülkenbergnek új ülést kell találnia. Nem reménytelen a helyzete, ugyanis Kevin Magnussen és Romain Grosjean miatt a Haasnál jelenleg elég nagy a belső feszültség, náluk könnyen előfordulhat, hogy a vezetőség egyik vagy mindkét versenyzőjétől búcsút int. 

A pletyka jó hírt jelentene Valtteri Bottasnak, akinek év végén lejár aktuális szerződése a Mercedesnél, és akinek a helyére Ocon év eleje óta pályázott. A finn idei javuló, ám Lewis Hamiltonra nem veszélyes teljesítménye úgy tűnik, hogy meggyőzte a Mercedest a folytatásról. Nagy veszélyt nem jelent Hamiltonra, viszont stabilan gyűjti a pontokat, így ideális második számú pilóta az ötszörös világbajnok mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: