DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Coronel: Hamilton tudja, hogy csak Verstappen győzheti le

Tom Coronel 2020-ban reális célkitűzésnek érzi Max Verstappen számára, hogy a Red Bull-Hondával felérjen a csúcsra, ettől pedig Lewis Hamilton és a Mercedes is jogosan kezd tartani.

Döbbenetes fölénnyel kezdte a szezont a Mercedes istálló, az első nyolc nagydíj mindegyikén az Ezüst Nyilak diadalmaskodtak (gyakran kettős sikert aratva), a téli tesztek után fő esélyesnek kikiáltott Ferrari pedig szinte sehol nem volt. Bár Bahreinben, Kanadában és Ausztriában is közel álltak a vörösök a futamgyőzelemhez, valami mindig közbejött.

A Red Bull-Honda és Verstappen számára azonban éppen Ausztriában tört meg a jég, az ottani győzelmet három héten belül egy újabb követte és nem sok hiányzott Magyarországon ahhoz, hogy harmadszor is a hollandot intsék le elsőként. Ő az egyetlen, aki a Mercedes-pilótákon kívül nyerni tudott idén és híres autóversenyző honfitársa úgy érzi, meg fogja próbálni jövőre végre megkaparintani a bajnoki címet.

Coronel szerint Hamilton és Verstappen csatája várható 2020-ban


„Max és a Red Bull remek formában vannak, Max pedig mindent meg fog tenni, hogy megmutassa, a 2020-as világbajnoki cím az övé lesz. Már most is megfigyelhettük, hogy Max a Lewis elleni harccal van elfoglalva. Lewis pedig szintén tudja, hogy Verstappen az egyetlen, aki igazán veszélyes rá e pillanatban és máris aggódik miatta” – idézi Tom Coronelt a Motorsport.com szakoldal.

„Amennyiben Verstappen még többet és még hatékonyabban ki tud aknázni az autóból jövőre, azzal sokkal komolyabb nyomás alá helyezi a Mercedest és Hamiltont 2020-ban. Nem tudhatjuk, milyen csomaggal jelentkezik jövőre a Mercedes, de egyértelmű, hogy a Red Bull és a Honda megérezte a világbajnoki cím lehetőségét, márpedig ha ezt valaki megérzi, mindent meg is tesz, hogy elérje. Teljesen pozitív a légkör náluk, ez pedig csak jót jelent, úgyhogy szerintem képesek lesznek megszerezni a címet” – fogalmazott Coronel. Matematikailag még idén is lehet világbajnok Max Verstappen, ehhez azonban szinte hibátlan teljesítményre és a Ferrarik segítségére is szüksége lenne, miközben a Mercedes nemigen nyerne futamot már idén. Erre reális esély nemigen mutatkozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: