DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell lehet a jövő világbajnoka

Pat Symonds együtt dolgozott annak idején Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval is. A jelenlegi mezőnyből George Russellben is látja azt a tudást, ami később világbajnokká emeli majd.

A közvélemény számára a fiatalok közül Max Verstappen emelkedik ki legjobban, már az eredményei miatt is, huszonegy éves korára a mezőny egyik legjobb pilótájának tartják, aki a legnagyobb eséllyel győzheti le a közeljövőben Lewis Hamiltont. Az idei újoncok azonban szintén nem bizonyultak gyengének. Lando Norris már többször is villantott a McLarennel, Alexander Albont éppen a napokban emelte fel a Red Bull az anyacsapathoz, de a rendkívül gyenge Williamsszel George Russell sem vall szégyent.

Bár a pontversenyben csapattársa, Robert Kubica előrébb jár, mivel egyetlen pontot szerzett Németországban, Russell viszont összességében sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújt, tizenkét versenyből tízszer előkelőbb pozícióban végzett. Az ifjú brit a Magyar Nagydíj hétvégéjén különösen élt, látványosan gyorsabb volt az időmérőn és a versenyen is, mint tapasztalt lengyel csapattársa. Pat Symonds, a korábbi tapasztalt szakember egyenesen azt jósolja, Russellből világbajnok lesz.

Symonds szerint Russell minden körülmények között remekül vezet


„Hogy kit látok a jövő potenciális világbajnokának? Kissé merész választ adhatok erre. Amikor láttam George Russellt a Formula-2-ben versenyezni, elképesztően jó benyomást tett rám” – nyilatkozta a Tolemannál, a Benettonnál, a Renault-nál, a Virginnél és a Williamsnél is megfordult szakember.

„Láttam őt kiválóan versenyezni egészen eltérő körülmények között is. Például amikor vezette a mezőnyt és kontrollálhatta a versenyt, de olyat is, amikor a forgalomban kellett előreverekednie magát. Láttam, ahogy esőben és száraz időben is remekül megy, amikor pedig a dolgai nem alakulnak éppen a legjobban, akkor is tovább harcol. Az az érzésem, hogy ő egy olyan versenyző, akire érdemes lesz odafigyelnünk hamarosan” – tette hozzá Symonds.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egyelőre nem bízik annyira patronáltjában, hogy Valtteri Bottas helyét jövőre esetlegesen átvegye. Elmondása szerint nem akarja Hamilton mellett égetni a fiatal britet, ugyanakkor elképzelhető, hogy ha Symondsnak valóban igaza lesz, akkor néhány év múlva már egészen másképp alakulna kettejük párharca.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: