DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamiltont már idegesítheti Verstappen

Jos Verstappen úgy véli, fia drasztikus előretörése az erősorrendben azt is magával hozta, hogy Lewis Hamilton kissé ideges miatta. Ezt az utóbbi időkben látott reakcióiból és nyilatkozataiból látja.

A legtöbb szakértő úgy gondolja, a jelenlegi Formula-1-es mezőnyből két pilóta emelkedik a többiek fölé a tudást tekintve, Lewis Hamilton és Max Verstappen. A britnek évek óta megvan az az előnye, hogy 2014 óta a legjobb autóban ülhet, reálisan egyedül tavaly lehetett volna esélye a Ferrarinak ezt a dominanciát megdönteni.

Új ellenfél emelkedett ki az utóbbi hetekben, a látványosan fejlődő Red Bull-Hondával az idén szinte hibátlanul teljesítő Max Verstappen. A fiatal holland édesapja úgy gondolja, ez a nyomás máris otthagyta bélyegét Lewis Hamiltonon. „Ha megnézzük, az utóbbi hónapokban milyen futamokat produkált Max, akkor nem hinném, hogy ezen annyira meg lehetnénk lepődve” – idézi az idősebb Verstappent a Grandprix247.com szakportál.

„A világbajnok egyértelműen Max nyomása alá került, ez abból is látható, hogy mostanában miket tesz. Miért reagál például különböző pletykákra? Meg azt is mondta, hogy a Honda-motor most már jobb, mint a Mercedes, de az egyenesekben nem hinném, hogy ez lenne a helyzet.”

Hamilton érzi, hogy Verstappen ellen nehéz dolga lesz?


„Max abszolút odaér (az első hely közelébe) a Red Bull-Hondával 2020-ban, a fiam egy igazi hős lesz Japánban. Ami Ayrton Sennával megtörtént, ugyanez történhet Maxszel és ez nagyon jó” – tette hozzá Jos Verstappen. A Red Bull csapatfőnöke szintén derűlátó a közeljövő esélyeit illetően. „Ha még jobb teljesítményt sikerül kihoznunk az autóból és a Honda is folytatja ezt a fejlődési ütemet, 2020-ban már tényleg odaérhetünk. Addig pedig, remélhetőleg idén is lesznek még izgalmas versenyek, amikor Max komolyan versenyezhet Lewis és a Ferrarik ellen. Amit látunk, nagyon biztató a jövőre nézve” – mondta el véleményét Christian Horner.

A korábbi F1-es pilóta, Stefan Johansson már jóval korábban megmondta, hogy ez lesz a helyzet. „Úgy gondolom, egy új éra kezdetén járunk. Ahogy egy évvel ezelőtt már mondtam, Verstappen és a Honda hamarosan dominálni fog, amint odaérnek az élre, négy-öt évig nem is lehet őket majd letaszítani onnan. Amikor ennyire elkötelezett a Honda, a végére mindig megtalálják a helyes utat, márpedig akkor nagyon nehéz lesz megállítani őket” – fogalmazott Johansson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: