DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton szerint a Honda néha erősebb náluk

Nagyon elismerően beszélt a Red Bull-Hondáról a világbajnoki címvédő, de lehet, hogy kicsit túlgondolta a dolgot: szerinte bizonyos pályákon jobb náluk a rivális és már a motor terén sincsenek előnyben, sőt...

Az utóbbi hetekben két futamot is meg tudott nyerni Max Verstappen a Red Bull-Hondával, a Hungaroringen pedig az újjáéledő riválisról kérdezték Lewis Hamiltont, a Mercedes pilótáját. A világbajnok nagyon dicsérte az energiaitalosokat és szerinte nem kell meglepődni azon, ha nyerni tudnak, sőt, később még inkább előfordulhat ez...

"Szerintem azt nem szabad elfelejteniük az embereknek, hogy egy többszörös bajnokcsapatról beszélünk. Mindig jó autójuk volt, náluk van Adrian Newey, a sportág egyik legjobb mérnöke. Volt egy időszak, amikor gödörben voltak a kevesebb motorerővel, aztán egy kicsit kevesebb volt a leszorítóerejük" - idézi Hamilton szavait a Motorsport Week.

petronas



"Most viszont mindkét pilótájuk jól teljesít és egyértelmű, hogy nagyon jó autójuk van. Ráadásul most egy olyan fázisban vagyunk, ami fekszik nekik: az embereknek arra is emlékezniük kell, hogy az autó néha az egyik pályán jobban működik, mint a másikon. Ausztriában jobb volt a csomagjuk, jobban működött azzal a hőmérséklettel és mindennel hozzánk és a Ferrarihoz képest is" - folytatta, majd ledobta a nyilatkozata igazi bombáját:

"Talán ez a hétvége is ilyen lesz, Szingapúrban majd szerintem erősek lesznek, aztán majd ha elmegyünk az olyan helyekre, mint Monza, idén azok is mások lehetnek: új motorjuk van és szerintem többé nincsenek hátrányban velünk szemben ezen a téren. Úgy gondolom, hogy néhány helyen még több erejük is van, mint nekünk. Érdekes lesz látni, hogy ott hogyan mennek" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: