DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Wolff: Spában és Monzában nehéz lesz legyőzni a Ferrarit

A Mercedes csapatfőnöke biztos abban, hogy a nyári szünet után következő két nagydíjon a pálya nagyon fekszik majd az olasz riválisnak és egészen más erőviszonyokkal találkozhatunk.

Az utóbbi két évben nem igazán fordult elő a Scuderiával, hogy bármelyik pályán is önerőből a Mercedes több, mint egy percet verjen a vörös autókra úgy, hogy azoknak semmi gondja nem volt. Tovább rontja az olaszok számára az összképet, hogy Max Verstappen Red Bull-Hondája is hasonlóan nagy különbséggel végzett előttük.

Toto Wolff azonban előre számol azzal, hogy ami egész szezonban a Ferrarik gyengesége, az Belgiumban és Olaszországban előnyükre válhat. Kevés lassú kanyar és rengeteg hosszú egyenes, éppen ezen a területen erős az SF90-es idén. A csapatfőnök szerint inkább a vörösök lesznek az esélyesek.

Vajon idén is ezt a képet látjuk majd Spában?


„Az előző helyszín, Magyarország olyan pálya, ami nem igazán fekszik az idei Ferrarinak. Ugyanakkor rettentően erős motorral rendelkeznek, karosszériájuk légellenállása pedig sokkal kisebb (mint a Mercedesé), ezért Spában és Monzában is nagyon erős Ferrarit fogunk látni” – nyilatkozta Toto Wolff a Motorsport.com szakportálnak.

„Kétségem sem fér ahhoz, hogy egészen más beszélgetéseink lesznek ott, mint amit a Hungaroringen folytattunk. Arra számítok, hogy nehézségeink lesznek a következő két pályán. Most egy kicsit még élvezzük a pihenést, utána viszont belevetjük magunkat a munkába és igyekszünk Spára minél inkább kijavítani az eddig tapasztalt hibáinkat” – mondta el a Mercedes csapatfőnöke.

A 2019-es szezon eddigi eredményeit és az összetett pontversenyt elnézve, olyan rendkívül sok problémájuk nem akadt az Ezüst Nyilaknak. Matematikailag ugyan természetesen még nem, de reálisan nézve a konstruktőri cím már szinte zsebben és Lewis Hamilton révén az egyéni bajnokságban is hatalmas az előny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: