DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Most már nem léphet ki szerződéséből Verstappen

Hatályát veszítette Max Verstappen kontraktusának záradéka a Magyar Nagydíj leintése után, így a hollandnak már nincs lehetősége kilépni abból. Igaz, már korábban megállapodtak a folytatásról.

A Red Bull istálló vezetősége megnyugodhat, most már szinte biztosan nem veszítik el vezérpilótájukat. A sajtóhírek korábban is arról szóltak, hogy a holland ász a Red Bull-lal kötött szerződésében rendelkezik egy záradékkal, aminek lényege az volt, hogy ha a nyári szünet kezdetekor Verstappen nem áll a világbajnoki tabella első három helyének valamelyikén, akkor 2020-ban szabadon eligazolhat, ha szeretne.

Az istálló főtanácsadója a záradék létezését már néhány héttel ezelőtt elismerte, ugyanakkor nem aggódott amiatt, hogy a fiatal tehetség eligazolna tőlük. Az Osztrák és a Német Nagydíjon aratott győzelme különösen nyugtatólag hatott mindenkire és kevés hiányzott, hogy Magyarországon is a hollandot intsék le elsőként.

Egyre nagyobb célokat tűzhet ki maga elé Verstappen a folyamatosan javuló Red Bull-Hondával


Mivel a feltételek teljesültek, a szóbeli ígéret mellett immáron a szerződés betűje is a Red Bullt védi. De az utóbbi hetek nyilatkozatai alapján Verstappen egyébként sem akart elmenni, bízik az energiaitalos istállóban. Jolyon Palmer is úgy vélekedik, hogy a Red Bull-Honda félelmetes ütemű fejlődését látva, jövőre bizony komoly veszélyt jelent majd a Mercedesre Verstappen.

„Az, hogy záradékot kért a szerződésébe, az teljesen normális, mivel éppen új motorszállítóval állapodtunk meg tavaly. Természetesen, a teljesítmény nagyon fontos. Jó érzés, hogy a záradék miatti bizonytalanságot már magunk mögött tudhatjuk, igaz, a csapaton belül már korábban is megegyeztünk abban, hogy együtt folytatjuk” – nyilatkozta Helmut Marko a motosport-magazin.com szakportálnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: