DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: A Red Bull nem most javult fel, hanem folyamatosan jó

A négyszeres világbajnok egykori csapatát dicsérte, hogy Max Verstappennel a volánnál megkaparintották az első rajtkockát. A Ferrarinak nem volt esélye és holnap is csak a hőség segíthet.

Hosszú hónapok óta egyértelműen látható, hogy a két vörös autó az egyenesekben egészen kiválóan teljesít, a lassú kanyarokban azonban rémálomszerű hátrányt szed össze Sebastian Vettel és Charles Leclerc is. Ez a Magyar Nagydíj időmérő edzésén is tökéletesen látszott, bombasztikus első szektor után a kör végére közel fél másodperces lemaradást volt kénytelen elkönyvelni a Scuderia mindkét autója.

Közel öt tizeddel győzte le a két Ferrarit Max Verstappen (és Valtteri Bottas is) a Hungaroringen, ahol két évvel ezelőtt még a vörös autók sajátították ki az első sort és arattak kettős győzelmet. Sebastian Vettel zsinórban ötödször is csapattársa mögött végzett a kvalifikáción, igaz, ezúttal mindössze huszonnyolc ezreddel maradt el Charles Leclerc-től.

Vettel halvány reménye, hogy holnap gyorsan kopnak majd a gumik


Mitől ennyire jó a Red Bull? „Minden a leszorítóerőn múlik. Nem hinném, hogy találtak bármi különlegeset mostanában, nem itt lettek gyorsak, hanem már hetek óta folyamatosan azok. Némi hátrányuk még van a motorerő terén, de ezen a pályán az erőforrás kevésbé fontos” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Sky Sports F1 adásában.

„Tudtuk, hogy a Red Bull erős lesz, ahogy azt is tudtuk, hogy a Mercedes szintén. Egyértelmű, hogy nem lehetünk boldogok azzal, hogy továbbra is le vagyunk maradva és igazán nem vagyunk képesek beleszólni a legjobb helyezésekért folyó harcba.”

Mi lehet a Ferrari esélye a vasárnapi futamon? „Remélhetőleg az abroncsok gyorsabban elhasználódnak majd és mindenkinek két kerékcserére lesz szüksége. Ha ez nem így történik, akkor felettébb nehéz dolgunk lesz holnap” – ismerte el némileg pesszimistán Sebastian Vettel, aki egyébként a kvalifikációt követően hosszasan nézegette a Red Bull rakétáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: