DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Elérhető az öt győzelmünk

Az év elején mindenki kinevette a Red Bull főtanácsadóját, amikor azt mondta, akár öt futamgyőzelmet is arathat idén az istálló. Most már Max Verstappen sem érzi, hogy ez akkora túlzás lenne.

Az első tizenegy verseny döntő többségén a Mercedes istálló dominált annyira, hogy a téli tesztek után legfőbb esélyesnek kikiáltott Ferrari még mindig nem nyert egyetlen futamot sem, miközben a Honda-motorra váltó Red Bull már kétszer is a dobogó tetején ünnepelhetett Max Verstappennel.

A szezon kezdete előtt annyira bizakodó volt Dr. Helmut Marko, az istálló főtanácsadója, hogy azt jósolta, idén legalább öt futamgyőzelmet aratnak majd. A közvélemény alaposan lehurrogta a túlbuzgónak tartott nyilatkozatot, de így, hogy a szezon első felében a holland két sikert már aratott a folyamatosan és láthatóan felzárkózó RB15-össel, már nem is tűnik annyira teljesíthetetlennek az elképzelés.

„Beszélgettem vele erről később, azt mondtam neki, Helmut, ez túlzottan optimista elgondolás, hogy már a Hondával történő együttműködés első évében rögtön ötször nyerni tudunk. Mindenki tudja, hogy ilyenkor még meg kell ismerni egymást jobban, közösen fejlődni és versenyről versenyre egyre többet tanulni” – írta le Max Verstappen saját hivatalos weboldalán.

Verstappen sem tartja már annyira a valóságtól elrugaszkodott jóslatnak az öt győzelmet


„Jó érzés volt megnyerni az elsőt, de most, a második siker után, tudva, hogy általában a második félévben sokkal jobb fejlesztésekkel szoktunk előállni, már én is úgy gondolom, hogy egyáltalán nem lehetetlen megszerezni év végéig azt az öt győzelmet. Továbbra is faragnunk kell a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest meglevő hátrányunkon, mert akkor sokkal több esélyünk lesz nyerni” – tette hozzá a holland ász.

A fejlődés ütemét olyan jónak találja a hétszeres nagydíjgyőztes, hogy simán elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre már a Red Bull lesz a mezőny leggyorsabb autója. „Hogy megdönthetem-e a legfiatalabb világbajnok rekordját? Még van rá egy évem. Ez a jövő évben történhet meg először, mivel idén a Mercedes túlságosan domináns.”

„Amikor fiatal voltam, sosem álmodoztam arról, hogy a Ferrariban vezethessek. Mindig azt akartam, hogy a leggyorsabb autóval mehessek, legyen az akár a Ferrari, a Mercedes, vagy a Red Bull. Úgy vélem, jövőre a Red Bull-nál ez a vágyam teljesülhet. Sosem tudhatjuk, ki mennyit lép előre a téli szünetben, de már ebben az évben is kiváló fejlődéssel jelentkeztünk a Hondával karöltve, ami kifejezetten optimistává tesz” – mutatott rá Verstappen.

2020-ban a Red Bull-Honda lehet a mezőny legjobb versenyautója?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: