DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas motorja megbolondult, kicserélték

Valtteri Bottas gyakorlatilag semmilyen érdemleges munkát nem végezhetett pénteken, mert Mercedes-motorjával gondok léptek fel, óvatosságból kicserélték, de a büntetést megússza a finn.

Nem alakult túl jól a Mercedes finn pilótájának első edzésnapja a Hungaroringen. Már az első szabadedzés elején, első gyorsköre közben problémák adódtak az erőforrásával, ami végül biztonsági üzemmódba kapcsolt. Bottas visszakecmergett a garázsig, ahonnan nem is jött már ki az FP1 alatt, mivel a csapat úgy döntött, jobb, ha inkább kicserélik a motort egy másikra.

„Első mért köröm közben valami gond lépett fel a motorral, először erőt vesztettem, utána is furcsa dolgokat produkált, végül biztonsági üzemmódba kapcsolt, így gurultam vissza lassan a garázsba. A csapat nem találta meg a probléma gyökerét, ezért inkább úgy döntöttünk, kicseréljük az erőforrást az FP2 előtt” – idézi Bottast a Crash.net szakportál.

Valtteri Bottas nem sokat körözhetett pénteken


„Akkor még azt reméltük, hogy a második szabadedzésen sokat körözhetünk vele, de végül szinte semennyit sem mentünk. A mai mérlegem három száraz pályás kör és még néhány esőben. Nem sokat tudtunk meg, de legalább jól éreztem magam, amikor az autóban ültem.”

Hogy mennyire befolyásolta a munkát az eső? Elég nagy mértékben. Az edzés elején, szárazon tudtunk menni néhány kört, de igazából már akkor is szemerkélt. De legalább megérezhettem az autó egyensúlyát és képet kaphattunk néhány dologról, amin holnapig dolgoznunk kell. Pont olyan körülményekkel találkoztunk, hogy az átmeneti esőgumihoz és a slickhez sem voltak jók, így nem is mentünk sokat.”

„Sokkal jobb volt vezetni az autót, mint Németországban, úgy gondolom, a beállításaink itt teljesen másmilyenek, általánosságban sokkal jobb a tapadásom és az autóm egyensúlya is. Lewis biztosan jócskán gyűjtött elég adatot, ezeket majd én is átböngészhetem és tanulhatok belőlük. Igazából nekem holnap kezdődik majd a hétvége” – fogalmazott Bottas, akinek egy már korábban használt motort tettek be az autóba, így nem kell félnie a rajtbüntetéstől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: