DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Semmi értelme esőben menni

A Mercedes világbajnok F1-es pilótája szerint semmi jelentősége annak, hogy a száraz beállításokkal mit csinál valaki a vizes pályán - egyébként még mindig nem egészséges, de jobban van, mint egy hete.

Az eső alaposan befolyásolta a pénteki napot a Hungaroringen, az első és főleg a második szabadedzés is nedves körülmények között zajlott, így a csapatok nem szereztek túl sok információt a szombati időmérő és a vasárnapi futam előtt. Nem is nagyon erőltették az autózást, elég sokat voltak a bokszban - Lewis Hamilton szerint azért, mert így semmi értelme kockáztatni.

lue2019



"Délután mentem már kört a kemény gumikon, aztán annyi volt, befejeztük" - idézi a világbajnok szavait a crash.net. "Egyszerűen nincs túl sok értelme kimenni a vizes pályára. Manapság ha tudjuk, hogy a vasárnap esős lesz, a szombat is esős lesz és az egész hétvége esős lesz, akkor lehet változtatni a beállításokon, egyensúlyt találni a vízre. Egyébként viszont teljesen lényegtelen, mert ha tudjuk, hogy száraz lesz a futam, akkor a száraz beállításokra koncentrálunk, amivel aztán majd együtt élünk, ha esik az eső" - magyarázta.

Hamilton természetesen azzal kapcsolatban is kapott kérdést, hogy meggyógyult-e már: az egy héttel ezelőtti Német Nagydíjon betegséggel küzdött és saját bevallása szerint egy ponton az is kérdéses volt, hogy végig tudja-e csinálni a hétvégét. "Milliószor jobb volt beülni az autóba reggel és még jobb volt délután. Még mindig elég sokat izzadok, még mindig izzadom ki magamból, bármilyen gondom is van, de ez egy jó dolog" - válaszolta erre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: