DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko: Gasly két dologban is igen gyenge

Nehéz lenne nem észrevenni, hogy a két Red Bull-pilóta között zongorázni lehet a különbséget. Pierre Gasly ugyan néha már meg-megvillan, de a gárda főtanácsadója elmondta, mikben a leggyengébb.

Alighanem kevesen számítottak arra a tavalyi év teljesítményeit látva, hogy Pierre Gasly ennyire képtelen lesz megállni a helyét az energiaitalos istállónál Max Verstappen csapattársaként. A Toro Rossónál időnként kifejezetten remek produkciót nyújtott, egyértelműen az istálló húzóembere volt tavaly. Ezért is kapta meg a lehetőséget 2019-re az anyacsapatnál.

Amit viszont eddig a Red Bullnál letett az asztalra, azt valószínűleg rémálmaiban sem gondolta volna. Több mint száz pont lemaradásban van a két futamot megnyerő és ezen kívül még többször is dobogóra álló holland mögött, konstans lassabb a gárdán belül, ráadásul meggyőzőbbnek tűnik a másfél év szünet után a Toro Rossóval visszatérő Danyiil Kvjat is.

Ha Gasly nem szedi össze magát, könnyen zsákutcába juthat


Az általában mások előtt is kritikus főtanácsadó ugyan megerősítette a napokban, hogy év közben semmiképpen nem cserélik le pilótájukat, Gaslyval fejezik be az évadot, de rámutatott, milyen szegmensekben kell még rengeteget fejlődnie a franciának, ha komolyabban akar valamit.

„Az időmérőn remek választ adott a szabadedzésen elszenvedett ütközésére (a negyedik rajtkockát szerezte meg, először került ezzel a második sorba pályafutása során). A versenytempója sem volt rossz Németországban, de Gasly jelenleg egyszerűen túl gyenge a csatározásban és az előzésben. Az Albonnal történt ütközése pedig teljesen felesleges volt” – elemezte pilótája produkcióját Dr. Helmut Marko.

Idén ugyan a jelek szerint biztosan nem váltják le az alulteljesítő fiatal franciát, de bőven vannak olyanok, akik a helyére pályáznak 2020-ban és ezt Marko is elismeri. „Kvjat nagyon tehetséges versenyző és Albon is folyamatosan bizonyságot ad arról, milyen remekül harcol. Ez a jövőre nézve nagyon jó kilátásokkal kecsegtet számunkra” – mutatott rá a főtanácsadó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: