DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Idén biztos Gasly helye a Red Bullnál

Miután továbbra is finoman szólva ingadozó Pierre Gasly teljesítménye, többen próbálják kikezdeni őt, és sok pletyka sok nevet ültetett már be a helyére. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elmondta: év közben nem fogják kitenni a franciát.

Hiába indulhatott idei legjobb rajthelyéről Pierre Gasly a Német Nagydíjon, vele kapcsolatban erősebb volt mindvégig az az információ, hogy a szabadedzésen csúnyán összetörte Red Bullját, ráadásul a futamon  is összeakadt Alexander Albonnal, ami végül a kiesést jelentette számára. A spekuláció továbbra is ott van körülötte: vajon egyáltalán a szezon végéig kihúzza-e az energiaitalosoknál? Ha nem, ki ülne a helyére? Mondjuk az egyszer már kiebrudalt, legutóbb viszont a Toro Rossóval is dobogóra álló Danyiil Kvjat?

Akármi is lesz Gasly sorsa, az istálló tanácsadója, Helmut Marko szerint ez nem időszerű, hiszen szezon közben biztosan nem fognak váltani. „Idén biztosan nem cserélünk” - szögezte le Marko. „Úgy fogjuk befejezni a szezont, ami a jelenlegi felállásunk.”

00119016_039



Arra a kérdésre, hogy fenyegetést jelent-e Gaslynak Kvjat egyre jobb teljesítménye, Marko sokat sejtetően így felelt: „Egyértelműen.”

Christian Horner csapatfőnök is elmondta a véleményét Gasly német hétvégéjéről. „Egy hullámvasút volt ez neki. Futott egy jó időmérőt, aztán az első kiállásnál előbb a hátsó kerékrögzítő anyával akadt gond, majd bent kellett tartanunk, mert rengetegen jöttek a bokszba, és nem engedhettük ki őt közéjük. Elkezdett aztán visszakapaszkodni, megelőzte Sebastian Vettelt is, később azonban három egymást követő körben is szélesen vette az egyes kanyart, emiatt többen elmentek mellette. Aztán végül összeütközött Albonnal, így ahelyett, hogy huszonvalahány pontot faragtunk volna a hátrányunkon a Ferrarihoz képest, talán csak hetet vagy nyolcat sikerült.”

Horner szerint egyébként egyértelmű... lehet a célkitűzés a szezon hátralévő részére. „Ha összejönnek a dupla pontszerzések, meglehet (a második hely a konstruktőrök között).”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: