DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault: Valóban csak Ricciardóra figyeltünk

A francia gyári istálló elismerte, legutóbb tényleg kicsit háttérbe szorították Nico Hülkenberget, csak ausztrál csapattársára fókuszáltak, hogy legyőzhesse a McLarent. Így viszont pontokat vesztettek.

A Brit Nagydíjat követő napokban Hamilton szerencsés bokszkiállásáról és a Verstappen-Vettel ütközésről, illetve annak következményeiről esett a legtöbb szó a sajtóban, kevesen törődtek azzal, hogy egy kisebbfajta dráma a Renault-nál is lezajlott. A tizedik helyen végző Nico Hülkenberg ugyanis már a levezető körön megdorgálta csapatát amiatt, hogy túl későn cseréltek nála kereket.

Daniel Ricciardo alá tudott vágni Lando Norrisnak és megfelelő boksztaktikája miatt jócskán előtte is végzett, Nico Hülkenberg viszont visszacsúszott a középmezőnybe, a biztonsági autós újraindítás után pedig még Sergio Perezzel is összekoccant, ezzel további helyezéseket veszített. Ehhez még jött egy kisebb motorhiba is a hajrában.

Ricciardo miatt nemigen figyeltek Hülkenbergre a Renault-nál


„A Brit Nagydíjon több pontot is az asztalon hagytunk, mert nem azt a bokszstratégiát alkalmaztuk, amit kigondoltam. Túl későn cseréltünk kereket elsőre, addigra már régen bajban voltam és szenvedtem az abroncsaimmal. Az újraindítás után Checo nekiment a hátsó kerekemnek, ezzel Kimi Raikkönennel szemben is pozíciót vesztettem. A végén még egy motorhibám is adódott, elvesztette az egység az erejét a teljes Hangár egyenesben, amit a motormódok között váltogatva tudtam végre megoldani” – panaszkodott Nico Hülkenberg.

„Semmi sem sikerült jól, egészen meglepődtem, hogy még így is szereztem egy pontot.” A Renault csapatfőnöke is elismerte, szinte nem is figyeltek Hülkenbergre, lekötötte őket Ricciardo viaskodása. „Nemigen segítettünk neki vasárnap. Nem volt könnyű versenye, számos kisebb probléma hátráltatta Nicót. Köztük egy kerékcsere, ami már valószínűleg túl késői volt, annyira Daniel és Lando csatájára összpontosítottunk, hogyan tudnánk a McLaren elé keveredni” – ismerte el Cyril Abiteboul.

„Egy ilyen, akciókkal teli versenyen nem mindig könnyű a gumikkal kapcsolatos adatokat megfelelően értelmezni. Túl későn hívtuk ki Nicót, ezzel pozíciót vesztett, mi sodortuk őt hátrányba” – tette hozzá a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: