DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault felért a McLaren tempójára

Óriási formajavulást mutatott be a francia gyári istálló és az Ausztriában még jócskán gyorsabbnak tűnő McLarennel simán tartották a lépést. Daniel Ricciardo felettébb elégedett a Brit Nagydíjjal.

Nem csak a hetedik hellyel és azzal járó értékes hat ponttal elégedett a hétszeres futamgyőztes ausztrál Nagy-Britanniában, hanem azzal is, ahogyan ezt sikerült megszerezni. Az utóbbi hetekben fényévekkel gyorsabbnak tűnt a fő rivális McLaren-Renault, Silverstone-ban azonban ebből semmi nem látszott és kevés hiányzott ahhoz, hogy meg is előzze Carlos Sainzot.

Már az időmérő edzés után is bizakodó hangon beszélt Ricciardo az esélyekről és ezt a versenytempó is alátámasztotta. A rajtnál ugyan pozíciót veszített Lando Norrisszal szemben, de a biztonsági autós időszakot megfelelően kihasználva jó ütemben cserélt (másodszor is) kereket. Bár valamivel gyorsabbnak tűnt Carlos Sainznál, kénytelen volt végig a hátát nézni, mivel az előzéshez szükséges tempókülönbség nem volt meg. Így is nagyon elégedett az elért eredménnyel.

A Renault nagyot lépett előre Ausztriához képest


„Végig magam előtt láttam a hatodik helyen futó Carlost, könnyen sikerült tartani a tempóját. Egészen simán tudtam mögötte haladni, egészen addig, amíg nem mentem igazán közel hozzá. Ekkor ugyanis rengeteg leszorítóerőt veszítettem, pedig pont erre lett volna szükségem, hogy valódi támadást indíthassak ellene” – mutatott rá a turbulens levegő okozta nehézségekre Daniel Ricciardo.

„Amit ma elérhettünk, sikerült is véghez vinnünk, boldog vagyok. Főleg ahhoz képest, ahol két héttel ezelőtt jártunk, úgy gondolom, hogy ez hatalmas eredmény a csapattól, bámulatos felzárkózást mutattunk be. Az időmérőn is elcsíptük a McLarent és a versenytempó tekintetében is ott voltunk velük végig, elégedettek lehetünk, ez nagyon biztató számomra.”

„Nyilvánvalóan próbálunk minél előrébb kerülni a rajtrácson, de jelenleg annak is örülök, hogy végre érezhetem, hogy jól teljesítek. Ebben az évben nincs még közünk a világbajnoki címhez, úgyhogy minden pozitívumot meg kell ragadnunk. Ilyenkor eggyé válok a srácokkal és élvezzük ezeket a kis mérföldköveket. Kezdünk odaérni, ezért pedig rengeteget dolgozunk” – fogalmazott Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: