DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Vettel még erősödni is fog

Látványos mélypontra jutott Sebastian Vettel az elmúlt időszakban. Tempója alapján is Charles Leclerc mögé esett vissza, hibáit pedig alig győzzük számolni. Hamilton szerint viszont vissza fog térni.

Sebastian Vettel sokadik komoly vezetői hibáját követte el Silverstone-ban, amikor a harmadik helyért csatába bonyolódott a jóval gyorsabbnak tűnő Max Verstappen Red Bull-Hondájával. A visszaelőzési kísérlet azonban csúnya véget ért, hátulról felöklelte a hollandot, mindketten kicsúsztak és visszaestek. Vettelt megbüntették az eset miatt, az újabb hiba pedig valószínűleg nem segített az egyébként is önbizalmát vesztett négyszeres világbajnoknak.

A Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko is mérges volt a németre, hogy egy biztos dobogós helyet vett el tőlük. A Ferrari csapaton belül is egyre inkább megkérdőjeleződik vezérszerepe (az olasz sajtó már egyöntetűen követeli, hogy az istálló most már tényleg álljon be Charles Leclerc mögé), az elmúlt három helyszínen Vettelnek nem sok köze volt a monacói csapattárs tempójához.

00119010_563



Lewis Hamilton azonban reméli, hamarosan ismét Sebastian Vettel ellen csatázhat a győzelmekért. „Tavaly nagyon élveztem a Ferrari elleni viaskodást. Jó lett volna, ha legutóbb is a vörösök ellen harcolhattam volna, mert teljesen más, amikor a csapattárs ellen vagyunk kénytelenek harcolni” – idézi Lewis Hamiltont a Grandprix247.com.

„Sokkal jobb, amikor a Red Bull és a Ferrari ellen küzdhetek, de jelenleg ez van. Abban viszont abszolút hiszek, hogy Vettel új erőre fog kapni. Vasárnap is nagyon nehéz versenye volt, de akkor is négyszeres világbajnok. Fel fog állni a padlóról, újra felépíti magát és már a következő versenyen erősebben tér majd vissza. A nagy sportolóknál ez gyakran megesik.”

Szakértők szerint lelkileg a kanadai elvesztett győzelem (elsőként haladt át a célvonalon Vettel, de egy ötmásodperces büntetés miatt csak második lett Hamilton mögött) miatt esett ennyire szét a négyszeres világbajnok, azóta háromból háromszor nem sikerült a legjobb ötbe sem kvalifikálni magát (igaz, Ausztriában egy technikai hiba miatt nem futhatott mért kört a Q3-ban) és a dobogóról is mindannyiszor lemaradt, miközben csapattársa, Charles Leclerc mindháromszor pezsgőzhetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: