DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Olasz sajtóvisszhang: Leclerc az új vezér

A Ferrari otthonában Sebastian Vettel kegyvesztetté vált, miközben Charles Leclerc megérintette az olasz szurkolók lelkét - áll a különböző napilapok címoldalain. A monacóit a kis hercegnek nevezték a Brit Nagydíj után.

A hétvégi Formula-1-es futamot követően jelentős kontraszt alakult ki az olasz sajtóban a két Ferrari-pilóta megítélésében. Míg az újságírók az újra hibázó Sebastian Vettelre ismét vizes lepedőt húztak, addig a csodás küzdelmet vívó Charles Leclerc-t új magasságokba emelték. "A Ferrarinak új vezetője van" - hirdette nagy betűkkel a La Gazzetta dello Sport. "Leclerc harcias, energikus, és végre meghatotta a Ferrari-szurkolókat." A lap Vettelt eközben "ismét katasztrofálisnak" írta le, hozzátéve, hogy a német "nem az a pilóta, akit a Ferrari magának akar. Egyértelművé vált, hogy valami elromlott."

 leclerc-portre-20191



A Corriere della Sera beszámolója szerint "Vettel ismét elveszítette a fejét, miközben a fiatal Leclerc minden eddiginél nagyobb elismerésben részesült", a La Republica szerint pedig "Vettel jó ideje nem tűnik négyszeres világbajnoknak, miközben a kis herceg Leclerc a Nap Versenyzője lett."

A La Stampa szerint fejétől bűzlik a hal, ugyanis a Ferrari csapatfőnöke látszólag semmit sem tesz annak érdekében, hogy pilótája ismét a topon legyen.  "Maranello, problémánk van. [Mattia] Binotto szinte nagyobb testvérként védi Vettelt, de a pilótakrízis végeláthatatlannak tűnik."

A Brit Nagydíjat követően David Coulthard is megszólalt, akinek a négyszeres világbajnok újabb hibáját elnézve déja vu érzése támadt. "Karrierje végén Michael Schumacher is többször összeütközött másokkal, mielőtt belátta, hogy ő maga a probléma forrása."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: