DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto: Beszélni fogok Vettellel

A Ferrari csapatfőnöke szerint Vettel is tudja, hogy mi a helyzet, Ralf Schumacher pedig azt mondja, hogy honfitársának vigyáznia kell, különben Charles Leclerc átveszi az irányítást csapaton belül.

Egyre mélyebbre süllyed a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, akinek most már egy jó éve lefelé száll a csillaga, a hétvégi Brit Nagydíjon pedig egyszerűen nem nőtt fel a körülötte versenyző többi élpilótához. Max Verstappen és Pierre Gasly is megelőzte, Charles Leclerc egyértelműen gyorsabb volt nála, majd mindezt megtetézte azzal, hogy egy amatőr hibával tönkretette saját és Verstappen versenyét is.

A német pilótával kapcsolatban egyre erősebbek a visszavonulását, esetleges csapatváltását firtató pletykák, saját formája mellett Leclerc teljesítménye sem neki kedvez - ezúttal Ralf Schumacher, a korábbi F1-es pilóta tett rá egy megjegyzést. "Két fiatal pilóta nagy csatát vívott (Verstappen és Leclerc), de az egyik idősebb nem tudta ezt megoldani. Sebastiannak most már óvatosnak kell lenni, nehogy elveszítése az első számú pilóta státuszát. Már majdnem itt tartunk, Charles nem teszi ezt neki könnyűvé" - mondta a német a Sky Deutschlandnak.

seb



A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondta, hogy beszélnie kell Vettellel erről a hibáról és az elmúlt időszakról. "Sebastian elkövetett egy hibát, amit ő is jól tud. Sajnálom és beszélni fogok vele. Azonban ő egy profi pilóta, aki nagyon helyesen látja magát, a hibáit is. Egyszerűen egy olyan autót kell neki adnunk, amiből ki tudja hozni a maximumot, ami jobban fekszik neki. Az ő részéről egyértelműen az a legfontosabb, hogy ne kövessen el ilyen hibákat" - magyarázta.

Vettel nagy riválisa, Lewis Hamilton annyit mondott, hogy a német fel fog állni, ebben egészen biztos, mert a nagy sportolók ilyenek, Vettel pedig egyértelműen az - kíváncsian várjuk, hogy van-e még visszaút innen a Ferrari sztárjának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: