DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko: Vettel elvette a dobogós helyünket

Az elmúlt években Sebastian Vettel azon kevesek egyike volt, akiket a Red Bull főtanácsadója a szívébe zárt. Silverstone-ban azonban kicsit kiesett a kosárból, mert kilökte a harmadik helyről Verstappent.

Az Osztrák Nagydíj után Nagy-Britanniában is bőven történtek események a futamon, a rajongók nagy örömére, ezzel talán sikerült feledtetni a három héttel ezelőtti Francia Nagydíjat, ami merő unalomba fulladt az eseménytelenség miatt. Igaz, Silverstone-ban nem igazán az első helyért zajlott nagy csata (ilyet csak a futam első negyedében láthattunk), de a harmadik pozícióért óriási küzdelem folyt.

Az egyik főszereplő ebben Max Verstappen volt, aki a Red Bull-Hondával egyértelműen gyorsabbnak bizonyult a Ferrari párosánál. Először Charles Leclerc-rel viaskodott hosszú körökön keresztül (még a bokszutcában is), amiből végül a holland jött ki győztesen. Amikor azonban jelentős tempókülönbséggel utolérte Sebastian Vettelt, vele is harcolnia kellett a dobogó legalsó fokáért.

A hosszú egyenesben belső íven sikerült is az előzés, majd a Club kanyarnál védte a belső ívet, a négyszeres világbajnok azonban csúnyán elhibázta a fékezési pontot és hátulról felöklelte Max Verstappent. Végül mindketten folytatni tudták a versenyt, a holland egész jól mentett, ötödikként zárta a futamot, Vettel autója viszont jobban megsérült, körhátrányban, bőven a pontszerző zónán kívül zárt. A leintés után rögtön odament Max Verstappenhez és bocsánatot kért hibájáért.

Marko pipa lett, hogy Vettel elvette a dobogójukat


A Red Bull főtanácsadója kedveli Vettelt, de most mérges lett rá az eset miatt. „Úgy tűnik, nagyon elszámolta magát. Túl későn fékezett és ezzel a manőverrel elvette a dobogós helyünket. Pedig most egyértelműen gyorsabbak voltunk versenytempóban, mint a Ferrari” – bosszankodott Helmut Marko.

„Úgy vélem, a Mercedes túl gyors volt ezen a futamon, de egyetlen igazán tiszta körünk sem volt, amikor ezt igazán megnézhettük volna. Lewis mindenképpen nagyon gyorsnak bizonyult, de a második, vagy a harmadik pozíció simán meglehetett volna” – tette hozzá a főtanácsadó.

Az elmúlt hetekben többször felröppent az a híresztelés, hogy a Ferrarinál a helyét nem igazán találó Vettel visszatérhet a Red Bullhoz. De a bő egy éve igen ingadozó (de inkább gyenge) formát mutató Vettelre biztos, hogy igényt tartanának ezek után is az energiaitalosok?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: