DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel elismerte, hogy ő hibázott

Sebastian Vettel elismeri a Brit Nagydíjon elkövetett súlyos hibáját és már elnézést is kért Max Verstappentől, hogy kilökte őt a pályáról. A német már rögtön a befutó után odament a hollandhoz.

Nem akar véget érni Sebastian Vettel negatív sorozata, ami már 2018-ban kezdődött. A tavalyi világbajnoki címet nem kis mértékben saját egyéni hibái miatt bukta el a Red Bull-lal korábban négyszer is a csúcsra jutó német pilóta és idén sem először látjuk már, hogy komolyat hibázik. Lassan egy éve nyeretlen és ráadásul csapattársa, Charles Leclerc is egyre inkább meggyőző teljesítményt nyújt hozzá képest.

Ezúttal némi szerencsével a dobogó alsó fokáért harcolhatott a hátulról nagy tempóval érkező Max Verstappennel, a Red Bull-Honda pilótája néhány kör elteltével sikeresen meg is előzte a Ferrarit. Vettel vissza akart támadni, ám nagyon elnézte a fékezési pontot, hátulról felöklelte a hollandot, mindketten kicsúsztak a pályáról és elvesztették a dobogós hely lehetőségét. Verstappen végül ötödikként, Vettel pedig messze lemaradva tizenötödikként látta meg a kockás zászlót. Az ütközést egyébként ide kattintva tekinthetik meg.

Az esetért a vétkes Vettelt tíz másodpercre büntették, plusz két büntetőpontot is kapott érte. Bár a rádióban először nem érezte magát hibásnak, a leintés után azonnal odament Max Verstappenhez és már akkor elnézést kért tőle, amikor még ki sem szállt az autójából.

Vettel rájött, hogy ezt ő szúrta el


A felé nyújtott kezet Verstappen elfogadta, de Vettel számára az utóbbi bő egy év rémálomszerűen alakul, lassan csapaton belül is elveszítheti vezető szerepét. A leintés utáni első nyilatkozatában nem keresett kifogást, elismerte vétkét.

„Sajnos az én hibámból történt az ütközés, elnézést kérek Maxtől. A hosszú egyenesben megelőzött a belső íven, aztán túlzottan kívülre sodródott, így rögtön vissza tudtam rá érkezni. A belső ívet választottam, kerestem azt a pillanatot, amikor egy kicsit jobbra húzódik és akkor a bal oldalról megpróbáltam volna mellé bevetődni. De nem nyílt semmilyen rés, mire pedig erre rájöttem, már túl késő volt és túl közel voltam hozzá, belerohantam” – idézte fel a történéseket Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: