DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem beszél szerencséről, Leclerc-nek felnyílt a szeme

Lewis Hamilton nem említette meg a szerencsés bokszkiállást nyilatkozata során, Valtteri Bottas annál inkább. Charles Leclerc nagyon örül, hogy végre szabad keményen csatázni a Formula-1-ben.

Izgalmas versenyt láthatott a publikum Silverstone-ban, amit viszont a Hamilton-rajongókon kívül mindenki sajnálhat, hogy az első helyért csak a verseny első harmadában zajlott igazán küzdelem, a Bottas számára szerencsétlen, a világbajnoki éllovas számára szerencsés időzítéssel a pályára érkező biztonsági autó alapvetően eldöntötte a győzelem sorsát Lewis Hamilton javára. Hátrébb azonban késhegyre menő csaták történtek, többek között Charles Leclerc részvételével. A Mercedesek fölénye viszont akkora volt, hogy a biztonsági autós időszak után is könnyedén kiautóztak egy bokszkiállásnyi előnyt Leclerc-rel szemben.

„Elképesztően büszke vagyok erre az eredményre hazai közönség előtt, itt van az egész családom és a rajongósereg. Örökké hálás leszek a szurkolóknak, hogy ilyenkor az egész hétvégét itt töltik és buzdítanak. Azt hihetnénk, hogy egy idő után hozzászokik az ember, de ehhez nem lehet, olyan jó érzés, mint az első alkalommal” – nyilatkozta boldogan a Brit Nagydíj immáron hatszoros győztese, Lewis Hamilton, aki hamarosan minden rekordot átírhat a száguldó cirkuszban.

„Szerintem mindenki élvezte a mai napot, nem tudtam volna elérni ezt az eredményt a csapatom nélkül, a gyárban is a srácok mindig keményen dolgoznak. Nagyra értékelem ennek a több, mint kétezer embernek a munkáját és nagyon köszönöm, hogy részese lehetek ennek” – tette hozzá a brit ász, aki a szerencsés biztonsági autós kiállásáról nem tett említést.

A rajt után megtartotta a vezetést Bottas, a biztonsági autós időszakban elvesztette


Pedig az első helyezés megkaparintásánál alapvető fontosságú volt, hogy a biztonsági autós időszak alatt cserélhettek kereket Hamiltonnál. Ezzel viszont Bottas esélyei el is szálltak. „Nem tudok nagyon mit mondani, gratulálok Lewisnak a győzelemhez. A bokszkiállás után is kontrolláltam a különbséget kettőnk között, de aztán a lehető legrosszabb időpontban érkezett a pályára a safety car, így Lewis gyakorlatilag egy ingyen kiállást tehetett meg.”

„Én ráadásul a közepes keverékű abroncsokat kaptam, így a végén még egyszer ki kellett állnom a bokszba. Ez nem az én napom volt most, de a sebességem továbbra is megvan, úgyhogy biztatóan tekintek a jövőbe. Egyértelműen vannak pozitívumok a hétvégén, tegnap például én voltam a leggyorsabb és a versenytempóm is rendben volt. Továbbra is csatázni fogok, ne aggódjatok!” – figyelmeztetett a második pozíciót megszerző Valtteri Bottas.

A Ferrari monacói pilótáját választották a nap versenyzőjének, bőven tett is érte. „Ezt a versenyt éreztem az eddigi legjobbnak Formula-1-es pályafutásom során. Örülök ennek a harmadik helynek, a kemény keveréken egészen jók voltunk, de a biztonsági autós időszakban sajnos pozíciókat vesztettem.”

„Az önbizalmamnak is jót tett ez a nap, az utóbbi versenyen, kicsit felnyílt a szemem, megtudtam, hogy is kéne versenyezni. Már tudom, meddig mehetünk el és ez jó a Formula-1-nek, hogy így csatázhatunk egymással. Kifejezetten örülök, hogy ez ilyen kemény verseny volt” – mondta elégedetten a dobogó legalsó fokán végző Charles Leclerc, aki a futam derekán hosszasan csatázott Max Verstappennel, többször össze is koccantak, de végül mindketten befejezték a Brit Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: